ORGAZMIČNO VEČERAS U POGONU KULTURE: Kultna grupa svira svoje najveće hitove s albuma Distorzija

Električni orgazam jedan je od najpoznatijih i najcjenjenijih beogradskih bendova koji su u svojevrsnom “paket aranžmanu” osamdesetih godina prošlog stoljeća stvorili popularnu novovalnu glazbenu scenu bivše države. Vremešni Gile, Ljuba i Jovec opet su na okupu i sviraju kao u naponu karijere, a poslušati ih možete večeras u Pogonu kulture s početkom u 22 i 15 sati. Predgrupa slavnom bendu biti će punk-rock grupa Rizol iz Zagreba.

Iako je bend u osamdestima imao šest odličnih, žanrovski šarolikih albuma koji su ih lansirali u sam vrh tadašnje rock scene. Grupa koja se široj publici predstavila na kompilaciji “Paket aranžman” 1981. godine predvodila je uzbudljiv novi val koji se nije bojao eksperimentirati, niti je skrivao utjecaje postavši, između ostalog, i jedan od rijetkih jugoslavenskih sastava koji su svirali u inozemstvu zabilježivši to na odličnom koncertnom albumu “Warszawa ‘81”.

Album “Distorzija” objavio je 1986. godine Jugoton i taj album označio je svojevrstan povratak bazučnom rock zvuku. Ukupno 11 pjesama koje su snimane u  zagrebačkom Jadran Filmu pod producentskom palicom Srđana Gojkovića Gileta i Pika Stančića, dok je omot napravio Radovan Hiršl. Jednostavnim i nadahnutim rock’n’roll pjesmama nanizali su izvanrednu seriju hitova: “Debela devojka”, “Ja sam težak kao konj”, “Ne postojim”, “Vudu bluz”, “Kapetan Esid”, “Ša la la”, a svoje mjesto na ploči je našla i obrada Richarda Berryja “Lui Lui”.

Večeras će u Pogonu kulture, Električni orgazam odsvirati kompletnu “Distorziju” te ostale najveće hitove iz izuzetno bogate karijere čiji posljednje poglavlje je bio zapažen studijski album “To što vidiš to i jeste” iz 2010. godine.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna možete nabaviti u The Beertiji na Trsatu, u Dallas music shopu te online u sustavima entrio.hr te na ulazu u klub.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari