Otkriven mural za poginule članove Armade: ‘Emocija je bila nevjerojatna’

Foto: Rječanin

Na Podmurvicama se sastala ona prva, stara Armada. Otkriven je mural njihovim poginulim članovima, braniteljima koji su stradali sa samo 20 godina

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

“Te emocije, tu snagu koju sam ja sad dobila, ovo dečki što su odradili, napravili, ovo je nešto veliko”, oduševljena je bila Gordana Damjanović, majka poginulog Gorana Damjanovića.

Pripadnici Armade sinoć su na Podmurvicama otkrili mural njezinom sinu uz prigodno okupljanje obilježeno navijačkim pjesmama. Sina, Gorana Damjanovića izgubila je 14. veljače 1992. Isti dan stradao je Damir Mitrović. Branitelji – suborci – i članovi prve postave riječke Armade.

Ista ta skupina, kako sami kažu – old school Armada – jučer je odala najljepšu moguću počast prijateljima. Muralom koji otkriva da su Magarac i Mitar – tako su ih zvali – bili još djeca, od tek 20 godina.

Biti član Armade bio je način života. Neki drukčiji nego danas, jer Mitar je ustvari navijao za Hajduk, a ovim dečkima to je bilo potpuno nevažno.

“To su mi najbolji prijatelji. Nemam riječi za opisati to”, kaže jedan od njih.

Mitar je poginuo prije rođenja kćeri. On je otišao, ona je došla, kao njegova slika i prilika. Tako joj ga opisuju prijatelji.

“Sličnom sebi, dosta sličnom sebi, kao jednom veselom, emotivnom čovjeku, punom života…” kaže Kristina, kći Damira Mitrovića.

“Svi ti ljudi mi i daju energiju da ja osjetim ono što nikada nisam imala priliku upoznat”, dodala je.

Hajdukovac i navijač Rijeke, rame uz rame na bojištu i na tribinama. Njihova lica oživljena na muralu upravo uoči derbija ta dva kluba.

Ida Balen

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari