RIJETKE SNIMKE

Video | Ovo se rijetko viđa: Spustite se s nama 40 metara u riječko podzemlje!

Foto: Screenshot video

Riječ je o Drenovskom sustavu, speleološkom objektu povezanim sa starim talijanskim bunkerima na Drenovi

Članovi speleološke udruge Estavela iz Kastva krenuli su u istraživanje jame Drenovski sustav koja se, jasno je već iz samog njenog imena, nalazi na Drenovi. Svoj poduhvat su i snimili a uzbudljivu snimku iz jame objavili na YouTubeu.

Jama dubine 41 metar nepristupačna je običnom posjetitelju, stoga je snimka koju su napravili ovi vrijedni speleolozi jedini način da zavirimo u ono što se skriva u riječkom podzemlju.

Prostora za istraživanje ima još, budući da su prilikom razgleda jame otkriveni i kanali kojima (za sada) speleolozi još uvijek nisu uspjeli proći.

Ali ako je suditi prema viđenom, pred ovom vrijednom ekipom je još uzbudljivih speleoloških istraživanja na Drenovi.

Nadamo se da će i daljnje pronalaske podijeliti s javnošću!

Članovi udruge koja se bavi speleološkim istraživanjem, edukacijom i popularizacijom speleologije inače sudjeluju u istraživanju špilja i jama krških područja u Hrvatskoj, ali i inozemstvu, a zaslužni su i za brojne biospeleološke i paleontološke nalaze kao što su primjerice pronalazak kukaca koji do tada nisu bili poznati kao vrste prisutne u Hrvatskoj.

Tko zna, možda se upravo takvo novo otkriće krije i u „našem dvorištu“!

M. B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari