POČINJE KONCERTNA SEZONA U POGONU KULTURE: Ovu subotu počast legendarnoj grupi EKV

“Sjećanje na Milana Mladenovića – Kao da je i dalje tu” naziv je koncerta koji će se 24. rujna održati u Pogonu kulture, a uključivati će prikazivanje fotografija i videospotova legendarne grupe, filma “Dečak iz vode” te nastup jedinstvenog  EKV tribute benda Deca iz vode.

Deca iz vode je projekt koji je nastao prije dvije godine sa idejom da se koncertno obilježi sjećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov glazbeni opus. Jedna od glavnih karakteristika ovog benda jest istovjetnost originalne postave grupe. U ulozi Milana kao vokal i gitarist svira i pjeva Zoran Mladenović, a kao Margita, klavijature svira već afirmirana mlada umjetnica Luna Škopelja. Na basu je Marko Eror, a za bubnjevima Nikola Rajović.

 

Na repertoaru  će se naći najveći hitovi sa svih šest studijskih albuma benda, s debi albuma Katarina II te dva najveća hita iz Milanovog razdoblja u grupi Šarlo Akrobata. Sa strane glazbene i stručne javnosti Deca iz vode proglašeni su za najbolji EKV tribute sastav, uz napomenu da je cijeli nastup i zvuk najsličniji originalu. Grupa unazad godinu dana bilježi brojne koncerte širom regije.


Grupa djeluje u sklopu istoimenog udruženja koje okuplja veći broj umjetnika raznih profesija, čija djela su inspirirana EKV-om stoga će i sam program u Pogonu kulture trajati više od tri sata. U prvom djelu će se moći pogledati EKV fotografije i videospotovi napravljeni od strane nekolicine web i video dizajnera, nakon čega će slijediti prikazivanje kratkog filma “Dečak iz vode”, autora Marka Novičića, u kojem se pojavljuju Cane, Koja i ostali poznati glazbenici i umjetnici s kojima je Milan Mladenović prijateljevao. Moderator cijelog događaja bit će osnivač udruženja Deca iz vode, Aleksandar Šarčević.

Manifestacija započinje u 22 sata, ulaznice u pretprodaji iznose 30 kuna, a na dan koncerta 40 kuna, a možete ih nabaviti na sljedećim mjestima: The Beertija, Slavka Krautzeka 12, Rijeka (Trsat)  Dallas music shop, Splitska 2a, Rijeka, te online na entrio.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari