ODLIČNA IDEJA: Na Brajdici posađen novi drvored od 25 mladica Paulownije

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti za subotu 24. rujna zakazan je i tradicionalni Art Molo longo koji će se održati od 11 do 18 sati

Danas je na Dan bez automobila, manifestacije u sklopu Europskog tjedna mobilnosti čiji je cilj probuditi svijest građana o važnosti održivog prometa u urbanim sredinama, na području Brajdice od Kazališta do Kontejnerskog terminala posađen novi drvored od 25 mladica Paulownije.

Također, u sklopu obilježavanja Dana bez automobila, danas je za sav promet od 7 do 22 sata zatvorena Ulica Dolac, na potezu od Strohalove do Barčićeve ulice čime je postala područje brojnih aktivnosti kroz koje se promovira bolja mobilnost i održivi promet. Uz cjelodnevni glazbeni i zabavni program, gostovanje bendova i plesnih skupina te gastro ponudu, učenici osnovnih i srednjih škola mogli su sudjelovati u edukativnim aktivnostima, multimedijalnom sadržaju i kreativnim radionicama, a promiču se i alternativna sredstva prijevoza i kretanja u gradu te sigurnost u prometu uz HAK, MUP i Autotrolej, kao i CIVINET mreža aktiv.

dolac-akcija1

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti za subotu 24. rujna zakazan je i tradicionalni Art Molo longo koji će se održati od 11 do 18 sati. Prema riječima organizatora, ovaj jedinstveni sajam umjetnosti u kretanju ugostit će više od pedeset umjetnika i kreativaca koji će samostalno urediti dio najljepše morske šetnice te pokazati umjetničke radove i rukotvorine.

Uz izložbu fotografija Natura Viva Rina Gropuzza i Jasne Šikanje te izložbu radova Foto Kluba Rijeka, predviđena je i Škola disanja koju vodi istaknuta sportašica Melita Adany. Na Molo longu bi trebali biti i izlagači zdrave hrane Demetrin zeleni kutak koji će predstaviti svoje delicije uz glazbenu podlogu dva DJ-a i benda Duo Brutalero.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views