TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Video | Pogledajte kako teku pripreme za Belu nedeju; Jedva čekamo uživanje u belici i ostaloj ponudi!

Foto: Facebook

U Kastvu se obavljaju posljednje pripreme za Belu nedeju. Od subote u 14 sati sve će biti spremno za jednu od najposjećenijih manifestacija – dobroga vina a ni zabave neće nedostajati, ističu Kastavci!

Gotovo 200 tisuća posjetitelja ranijih je godina prolazilo kastavskim ulicama i trgovima i tijekom tri dana uživalo u belici i ostaloj ponudi Bele nedeje. Koliko će ih u Kastav doći ovoga vikenda teško je prognozirati zbog epidemioloških mjera, no organizatori i izlagači ne sumnjaju u dobru posjećenost.

“Znate ča, judi ki oteju prit va Kastav, prit će i da treba tri potvrde saki dan, prit će bezuvjetno kot i sako leto. Kakva je belica ove godine? Uf, morda mi se još i vidi, ha, ha, boja ni mogla bit.”, kaže Valter Berden, vinar i ugostitelj za Kanal RI.

Bela nedeja svake godine donosi neku novu štoriju. Ovaj put tu je prste uplela pandemija zbog koje je sajamski dio reduciran, a štandovi će biti postavljeni na potezu od Vatrogasnog doma do Fortice. Glavni dio programa, za što će biti potrebne kovid potvrde, odvijat će se na Fortici, Lokvini i Crekvini.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRELA HUNČEK
Snimateljica: ROBERTA DEŠKOVIĆ
Montažerka: ESTA DEŠPOJA

“Došli smo već jučer, danas cijeli dan slažemo i sutra smo spremni, u 14 sati otvaramo tu na Crekvini. Tako je ove godine nova štorija festival vina Kvarnera, dakle samo vinari Kvarnera ovdje na Crekvini i udruga Belica i naravno vinari Kastavštine. Bit će preko 40, gotovo 50 etiketa različitih vina, kupe se bonovi, vino se kuša u staklenim čašama, dakle stvarno jedna nova štorija”, kaže Žarko Stilin, upravitelj Zadruge vina Kvarnera.

Na Lokvini pak niče vinski grad gdje će se moći kušati probrana vina iz cijele Hrvatske.

“Na Fortici je tradicionalniji oblik Bele nedeje, tu će biti kastavski ugostitelji i kastavsko mlado vino. Imat ćemo stage na Fortici gdje će biti zabavni program do 22 sata… što se tiče izložbi imamo nekoliko lijepih postava, bit će otvorena i Kuća belice”, ističe Saša Brusić, voditelj ureda TZ Kastva.

U ovom trenutku sve je spremo za još jednu Belu nedeju. Očekuje se još dobro vrijeme, ako ne kao današnje, onda barem bez kiše, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari