UDRUGA NADA BROJI 150 ČLANICA

Video | Udruga žena operiranih dojki Nada obilježava danas i sutra na Korzu Dan ružičaste vrpce

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Ružama, edukativnim materijalima i rukotvorinama koje su same izrađivale, Udruga žena operiranih dojki Nada obilježava danas isutra na Korzu Dan ružičaste vrpce i ujedno prikuplja financijska sredstva neophodna za svoj rad

Fotelje za kemoterapiju, madraci, bolesnički kreveti, televizori…samo su dio vrijednih donacija koje su članice Udruge Nada tijekom 25 godina djelovanja uspjele realizirati za potrebe riječkog KBC-a. Svoju misiju nastavile su i danas na riječkom Korzu obilježavajući Dan ružičaste vrpce.

“U ovoj akciji i dalje ćemo nešto usmjeriti za KBC najvjerovatnije kemo fotelju ili imunizator a dio sredstava će ići i za rad Udruge jer u ovoj covid situaciji nismo imali puno akcija pa moramo pokriti i svoje troškove”, kazala je Katica Vukas, Udruga žena operiranih dojki Nada za Kanal RI.

Kao i svih proteklih, brojni su Riječani i ove godina kupnjom ruža i rukotvorina podržali rad Udruge.

“Kad sam na Korzu uvijek se odazovem, evo on će svojoj mami odnijeti…” , kaže jedna Riječanka. “…zato jer imam prijateljicu koja je operirala dojku i sjetila sam se nje i svih žena u takvim situacijama.”, dodaje druga.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Udruga Nada broji 150 članica, neke su izliječene neke se još liječe i njima je pomoć najpotrebnija.

Štand Udruge na Korzu posjetio je danas ravnatelj riječkog KBC-a sa djelatnicima dajući punu podršku njihovom radu.

“Beskrajno smo zahvalni udruzi NADA koja čitav niz godina uspješno djeluje i koja spada u red najaktivnijih udruga bolesnika sa najznačajnijim utjecajem na iskorake koje zajednički činimo”, rekao je tom prilikom Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka.

I ovaj je put naglašena važnost samopregleda i prevencije ranog otkrivanja raka dojke.

“Potičemo žene da se samoinicijativno jave, pogotovo one žene koje u obitelji imaju anamnestičke podatke o incidenciji unutar iste obitelji”, pozvala je Diana Maržić, zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka.

Broj novooboljelih žena od raka dojke u Hrvatskoj u europskom je prosjeku.

“Svake godine imamo broj novooboljelih žena od 2000- 2500 i smatramo da je to jedan veliki broj. Ašto se tiče izlječenja, zahvaljujući novim lijekovima sve je uspješnije i liječenje – tu apeliramo i na rehabilitaciju i na nastavak života i po prihvaćanju dijagnoze i po liječenju”, dodala je Diana Maržić, zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka.

Predsjednica Koordinacije bolesnika i udruga bolesnika Sandi Bujan Cvečić istaknula je Udrugu Nada kao divan primjer interakcije civilnog društva i KBC-a koji oboljelim ženama daje zdravstvenu podršku, a jednom kada one ozdrave kroz svoju Udrugu pomažu ženama koje se sa bolešću tek suočavaju.

“Udruga Nada organizira koncerte i prodaju ruža i kroz taj novac koji se sakuplja vraća KBC-u na način da se kupuje fotelja za primanje kemoterapije oplemenjuje prostor, kupuju se televizori tako da je to jedan divan primjer međusobne suradnje KBC-a i civilnog društva”, rekla je Sandi Bujan Cvečić, predsjednica Koordinacije bolesnika i udruga bolesnika.

Na tradicionalnom koncertu »Pjesmom za Nadu« koji će se održat 12. listopada u HKD-u na Sušaku nastupić će Dražen Turina Šajeta, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari