PONOVNO SNIJEG NA GATU: U subotu će vratolomije na 10. Carnival Snowboard Sessionu izvoditi 19 natjecatelja iz pet zemalja!

Foto: CSS

Na Gatu Karoline Riječke polako se nazire staza po kojoj će se 19 natjecatelja spustiti u subotu, 3. veljače, na 10. Carnival Snowboard Sessionu

U petak će tamo biti dovezeno 100 tona snijega kako bi sve bilo spremno za subotnje natjecanje koje se boduje za završni poredak vozača u World Snowboard Touru.

Natjecatelji dolaze iz Austrije, Mađarske, Nizozemske, Slovenije i Hrvatske a natječu se za nagradni fond od 1.200 eura. Nagradu će kući ponijeti i izvođač najboljeg trika.

Po jedinstvenoj riječkoj morsko-snježnoj stazi spustit će se već stari slovenski znanci Erik Harc, Nejc Ferjan i Nejc Pucko, iza kojih je nekoliko penjanja na tron Carnival Snowboard Sessiona. No, stižu i mlade snage – Mađar Botond Fricz i Nizozemac Mees Oostdijk, te uvijek kompetentni Austrijanci Konrad Sonne (prošle godine osvojio je treće mjesto na CSS-u) i Dominik Sobe.

O konačnom plasmanu ridera odlučuju dva bivša člana hrvatske snowboard reprezentacije, suci Vid Barić i Matija Dukić.

Riječki Carnival Snowboard Session ove godine se udružio s novosadskim Avalanche Risk City Jam-om kako bi zajednički popularizirali snowboarding te povezali regionalnu snowboard scenu. Na riječkom gradskom snowboard natjecanju nastupit će trojica najboljih iz Novog Sada – Botond Fricz, Nejc Ferjan i Rok Podgorelec koji imaju velike šanse da osvoje nagradu za ukupnog pobjednika riječkog i novosadskog city jam natjecanja.

Subotnje događanje počinje u 14 sati s dvije kvalifikacijske runde, a finalna runda je planirana od 18 do 19 sati. Odmah po završetku pobjednicima će biti uručene nagrade.

https://www.facebook.com/Carnivalsnowboardsession/videos/10159136333338682/

Tijekom cijelog događanja glazbu će za okupljene puštatit eRvin i Deepstoned.

Dan ranije, u petak 2. veljače, organizatori u Omladinskom kulturnom centru Palach pripremaju 3. Carnival Snowboard Film Festival na kojem će biti prikazani amaterski video clipovi o snowboardingu.

Sve novosti vezane za 10. Carnival Snowboard Session možete pratiti internetskoj i Facebook stranici Carnival Snowboard Sessiona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari