ŽIVO U OPATIJI

Povijesni kostimi, oldtimeri, koncerti… Opatija atraktivnim trodnevnim programom slavi Svjetski dan turizma!

Šetnje, kostimirana tura kroz povijest, oldtimeri, koncerti… samo je dio bogatog trodnevnog programa s kojim Opatija slavi Svjetski dan turizma

“Prva dama” hrvatskog turizma Opatija, nizom zanimljivih sportskih, glazbenih i kulturnih aktivnosti proslavit će ovogodišnji Svjetski dan turizma. Bogat trodnevni program započeo je izložbom oldtimera u opatijskoj luci.

“Najviše se sad pojavljuju auti koji su bili prije najčešći na cesti. Pa su to neki Fiati, Wolksvageni, pojavi se tu i neki Audi, ali ja kažem da su pravi oldtimeri oni koji imaju malo miris na starinu.”, kaže Bogomil Šulina, predsjednik Liburnija Classic Cluba Opatija.

Oldtimere je sa zanimanjem razgledao i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin.

“Ovo je sad pravi rally, oni idu do Matulji, pa do Vozilića i kasnije se vraćaju ovdje. Inače su oni poznati po lijepim druženjima gdje uljepšavaju Opatiju sa ovim vozilima.”, zadovoljna je Fernando Kirigin, gradonačelnik Opatije.

Svega stotinu metara dalje, ispred Ville Angiolina, krenula je rekreacijska šetnja nordijskog hodanja.

Više u VIDEOPRILOGU.

Novinar: BORIS MIOČIĆ
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Danas smo predvidjeli jednu malo težu rutu, idemo uz lungomare, dižemo se na Karmen Silvu, povijesnu šetnicu, zatim idemo do Puževega Brega do crkve Sv. Ane, idemo do Pobri i spuštamo se preko Voloskoga do lungo mare. Staza je dugačka desetak kilometara.”, objašnjava Dalibor Korenić, direktor Kluba sportske rekreacije Gorovo Opatija.

Brojni rekreativci jedva su čekali početak šetnje.

“Dosta sam aktivna, nisam se teško odlučila i to mi je normalno.”, kaže Anica Trdoslavić.

Zdravstveni turizam zauzima sve značajnije mjesto u ponudi Opatije.

“Primjećujemo kako u tom jesenskom razdoblju dolazi dosta gostiju iz Hrvatske i susjedne Slovenije koji koriste welness usluge, koji se rado priključuju ovim programima.”, kaže Goran Pavlović iz Turističke zajednice grada Opatije.

Paralelno s proslavom Svjetskog dana turizma, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije pod motom “Povežimo se srcem” obilježava Svjetski dan srca.

“Podsjetiti se da se moramo brinuti o svome zdravlju, u ovom slučaju o kardiovaskularnom zdravlju, s obzirom da su kardiovaskularne bolesti vodeći uzrok kako obola tako i pomora na globalnoj razini.”, kaže Iva Sorta Bilajac iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Obilježavanje Svjetskog dana turizma nastavlja se sutrašnjom kostimiranom šetnjom poviješću Opatije, a završava u ponedjeljak 27. rujna glazbenim programom “Klape va Portiće”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari