BOLJA PROMETNA POVEZANOST

Pred Rijekom su najbolja prometna rješenja na Mediteranu! Evo o čemu je riječ…

Foto: Riportal . M.L.

Otvoren je Istarski ipsilon i spojen Pelješki most: Na redu je – Rijeka! Na red za novu prometnu infrastrukturu stigla je i Rijeka.

Nakon otvaranja punog profila Istarskog ipsilona i spajanja Pelješkoga mosta na red je stigla Rijeka. Potpisani su ugovori koji bi ovom gradu trebali osigurati najbolja prometna rješenja na Mediteranu!

Najvažniji se odnosi se na izgradnju spojne ceste lučkog područja s državnom cestom 403. Doznajte koliko će ova investicija značiti za Rijeku i njene građane i kada će nova infrastruktura biti dovršena.

Najnovije vijesti donosi Maja Brkljača za RTL.

Više u VIDEOPRILOGU:

Ovo je gradilište koje će na proljeće 2023.-e redefinirati riječki promet. Najskuplja cesta u Hrvatskoj spojit će luku sa zaobilaznicom, a Riječanima dati moderan izlaz prema zapadu.

„Trenutačno ima stotinjak ljudi na gradilištu, što u tunelu, što na trasi, još će se to intenzivirat nakon godišnjih jer smo otvorili još tri objekta“, rekao je nadzorni inženjer na trasi Mladen Jurčević.

Na državnoj cesti D 403 kopa se tunel ispod gusto naseljenih nebodera, grade se dva vijadukta i nadvožnjak, sve je u roku. Viadukt Piopi bit će dug 350 metara.

„Trenutačno se nalazimo kraj upornjaka prvog, dalje idu stupovi koji vode do spuštanja u samu luku, do Zagrebačke obale. Tu iznad nas se nalazi ovaj zid, iznad njega prolazi pruga koja će ostat na tom mjestu samo će se napraviti ovaj nadvožnjak Piopi, odnosno cesta će prolaziti ispod pruge“, pojasnio je Mladen Jurčević.

I treba je spojiti s novim kontejnerskim terminalom. Riječ je o spoju dugom 695 metara. Danas su potpisani ugovori za radove, teški nešto više od 32 milijuna kuna. Rok je 300 dana.

„Izgradnjom ove ceste prestaje potreba za ulaz i izlaz teških kamiona na ulazu Žabica, postojeći ulaz, izlaz Žabica i na vrlo prometnu gradsku ulicu Riva, u centru grada“, kazao je ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa.

Potom slijedi i treća faza, ona preko rive dužine 1250 metara. Za nju treba 60 milijuna kuna, a spojit će istočni i zapadni dio Rijeke.

„Mislim da prometno gledajući da je to najbolje rješenje, od svih ovih mediteranskih gradova“, smatra Vukorepa.

„Ako to stavimo u kontekst to vam je negdje 72 metra Pelješkog mosta, tako da, toliko nas dijeli od ovaj, prstena oko Rijeke“, ističe gradonačelnik Rijeke Marko Filipović (SDP).

Koji će utjecati na brzinu i sigurnost prometa.

„Naći ćemo sredstva i za to jer time zapravo prsten oko Rijeke je gotov i slažem se s gradonačelnikom, Rijeka će biti jedan od rijetkih gradova na Mediteranu koja je cestovnu infrastrukturu riješila onako kako treba“, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković (HDZ).

Na radost građana, ali i Vlade koja je odlučna u ispunjenju cilja da Rijeka postane najbolja i najjača luka Mediterana, donose RTL Vijesti.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari