PROŠEĆITE S NAMA: Na radost malih pacijenata otvoren „topli most“ između zgrada Dječje bolnice Kantrida!

Takozvani „topli most“ povezuje objekt Klinike za dječju kirurgiju i Odjel dječje fizikalne medicine i rehabilitacije s glavnom zgradom Dječje bolnice, a ima ogromno značenje za zdravlje i sigurnost malih pacijenata koji su dosad i po kiši, buri i drugim neugodnim vremenskim uvjetima ovu udaljenost prelazili otvorenim prostorom između zgrada, štićeni kišobranima, dekicama i pažnjom medicinskih sestara i liječnika

Investicija je vrijedna ukupno 636.337,50 kuna, a izgradnju je financirao Grad Rijeka, gradska komunalna društva Vodovod i kanalizacija, Autotrolej, Čistoća i Kozala te trgovačka društva Energo i Rijeka promet. U Dječjoj bolnici na Kantridi godišnje se hospitalizira oko 4.800 bolesnika, ambulatno se pregleda preko 53.000 te operira oko 1.600 malih pacijenata, pa nije potrebno naglašavati od kakvog je značaja ovo ulaganje.

IMG_9995

Topli most je dug 30 metara, širok 2,4 metra a visina mu je 3,14 metara. Sastoji se od čelične nosive konstrukcije koja nosi zatvoreni pješački hodnik. Hodnik je obložen toplim podom radi lakšeg održavanja, a u zidove mu je ugrađena kvalitetna PVC stolarija. U hodniku je izvedena i rasvjeta te su ugrađena protupožarna vrata.

IMG_9996

“Topli most” projektirao je AG Projekt d.o.o., radove je izveo GP Krk a tvrtka Tehprojekt konzalting je obavljala nadzor nad izvedenim radovima.

Otvorenje su prigodnim riječima popratili gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Zavoda za dječju kirurgiju i ortopediju Harry Nikolić i sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka Davor Štimac.

Zajednička su očekivanja svih kako je ovo ipak samo privremeno poboljšanje uvjeta na Kantridi do očekivanog preseljenja Klinike za pedijatriju u buduću novu bolnicu na Trsatu.

– Ovaj prostor na Kantridi nije takav da bi u njemu trebala biti dječja bolnica, kazao je sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka Davor Štimac i dodao: – Ulažu se napori koji bi trebali uroditi time da za tri ili četiri godine bolnica više ne bude ovdje – zaključio je uz podsjećanje kako je u zgradu kirurgije prebačen i odjel fizikalne medicine i rehabilitacije, a mali ortopedski bolesnici odnedavno se liječe i u lovranskoj bolnici.

Pročelnik Zavoda za dječju kirurgiju i ortopediju Harry Nikolić izrazio je zadovoljstvo zbog toga što se osjetljivi bolesnici više neće morati prebacivati prometnicama u krugu bolnice na kirurgiju nakon prijema na poliklinici ili pak nakon operacije na daljnje intenzivno liječenje. – To je sada povijest, zaključio je Nikolić.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari