RADNICIMA 3. MAJA PREKIPJELO: Ušli u prostorije Uprave i tražili hitno rješenje za isplatu plaća!

Sindikat inzistira i dalje na mirnom prosvjedu uz obustavu radnih aktivnosti na radnim mjestima, no dio radnika samoinicijativno je – po uzoru na kolege iz Pule – odlučio posjetiti prostorije Uprave 3. maja i zatražiti hitno rješenje za isplatu plaća

Radnici su pred direktorom Maksimilianom Percanom iznijeli sve što ih muči i zatražili odgovornost čelnih ljudi 3. maja i Uljanik grupe, a prije svega traže odvajanje 3. maja od Uljanik grupe! Upitali su direktora Percana “zastupa li on radnike 3. maja ili interese Uljanika”, našto im je ovaj odgovorio da je i Uprava 3. maja za odvajanje od Uljanik grupe.

Kako je to izgledalo pogledajte u priloženom videu!

https://www.facebook.com/marino.radan/videos/2054991264513829/

Podsjetimo, radnici riječkoga Brodogradilišta “3. maj” i pulskoga Uljanika, oko 4500 radnika zaposlenih u svih sedam društava Uljanik Grupe, nastavili su danas opći štrajk koji su počeli u srijedu ujutro jer im još nisu isplaćene plaće za srpanj. (OVDJE)

Predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović rekao je da drugi dan štrajka radnici riječkoga 3. maja za sada nastavljaju u krugu brodogradiliša, a hoće li izaći na ulice, odlučit će Štrajkaški odbor.

No kao što se vidi, dio radnika odlučio se na nešto direktniji pritisak na direktora 3. maja.

Brak s Uljanikom, ističu radnici, riječkom brodogradilištu nije donio ništa dobro – od potpuno saniranog poduzeća i 847 milijuna kuna na koje je 3. maj imao pravo u restrukturiranju, brodogradilište je došlo u situaciju da se već godinu dana na navozima ne može ništa raditi jer nema novaca za nabavku potrebnog materijala.

https://www.facebook.com/vedran.marin.184/videos/993077414192235/

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari