RAZGOVOR Juraj Šoljić: “Pored naših 550 milijuna kuna, od Uljanika tražimo i povrat opreme “zarobljene” u Istri

“Sindikalni odbor poziva sve dobavljače i kooperante kojima riječko brodogradilište duguje novac da deblokiraju račun 3. maja na jedan dan kako bi brodogradilište dobilo još 60 dana “života”, osnovni je zahtjev škverana

Nakon sastanka ministra gospodarstva Darka Horvata, primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine i predstavnika kriznog stožera riječkog brodogradilišta 3. maj, održanog danas u Rapcu, stižu ohrabrujuće vijesti za škver.

Naime, predsjednik kriznog stožera 3. maja Predrag Knežević poručio je škveranima da postoji interes ulagača za brodogradilište, a radi se o talijanskoj tvrtki Fincantieri iz Trsta.

O tome i drugim aktualnostima vezanima uz 3. maj danas smo razgovarali sa Jurajom Šoljićem, članom sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja i predstavnikom radnika u Nadzornom odboru 3. maja.

“Sindikalni odbor poziva sve dobavljače i kooperante kojima riječko brodogradilište duguje novac da deblokiraju račun 3. maja na jedan dan kako bi brodogradilište dobilo još 60 dana “života” za pronalazak rješenja za spas. 23. listopada istječe 60-dnevno razdoblje neprekidne blokade računa, nakon čega bi uslijedio stečaj ili likvidacija”, prenio nam je Šoljić osnovni zahtjev sindikalnog odbora koji smatra da bi nakon deblokade računa 3. maja i otvaranja mogućnosti nastavka poslovanja dobavljači i kooperanti imali veću mogućnost dobiti svoj novac nego u mogućem stečajnom postupku.

Šoljić nam je rekao i kako pored povrata pozajmice Uljaniku od 550 milijuna kuna trećemajci traže povrat i druge, mnogobrojne opreme – od alata do brodova – koja je u proteklom razdoblju završila u Uljaniku.

“Želimo sve to ponovno u krugu brodogradilišta 3. maj, uključujući dva broda te panel liniju u Vodnjanu koja je kupljena novcem 3. maja u sklopu programa preustroja te 313 milijuna kuna uzetih 3. maju i cesijom prebačenih Uljanik grupi”, rekao nam je Šoljić.

Što nam je Juraj Šoljić još rekao o situaciji u riječkom brodogradilištu pogledajte u videoprilogu!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari