HVALEVRIJEDNA AKCIJA

Video | Riječani u Verdijevoj 11 mogu dobiti besplatnu pravnu pomoć; Ovo su najčešća pitanja!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Znate li da jednom mjesečno u Rijeci na adresi Verdijeva 11 možete dobiti besplatnu pravnu pomoć?

Riječ je o projektu koji zajednički provode Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu i udruga SOS Rijeka, donosi Kanal RI.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: ADRIANA KOŠTA
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

Po pravno informiranje i savjetovanje više dolaze starije osobe s raznim upitima.

“Najčešća pitanja su iz građanskog prava, zemljišno-knjižna pitanja, nasljedno pravo, ovrhe su nažalost jako česta pitanja I uglavnom su pitanja o građanskim pravima”, otkriva Tea Tomašek, studentica Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu djeluje nekoliko godina, a studenti završnih godina odlaze pružati pomoć u više gradova u Hrvatskoj.

“Mi ovako ne smijemo preko stola odmah reći stranci odgovor na pitanja s obzirom da sva naša mišljenja prolaze kroz provjeru akademskih mentora, profesori ili odvjetnici koji također volontiraju. Pisanim putem odgovaramo ako se radi o složenom pitanju ako je u pitanju pravno mišljenje šaljemo mailom ili poštom, ako je jednostavnije pitanje zovemo stranku preko telefona”, dodaje studentica Tea Tomašek.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Sljedeći termin za besplatnu pravnu pomoć je 24. studeni od 11 do 16 sati.

Sve informacije mogu se pronaći na mrežnim stranicama udruge. Udruga SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava inače u svom radu pruža besplatnu I povjerljivu psihološku I primarnu pravnu pomoć žrtvama obiteljskog, partnerskog I seksualnog nasilja nevezano uz posjet Pravne klinike, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari