NAJVEĆI PROGRAM EU

U Osnovnoj školi Podmurvice obilježen Erasmus dan

U petak, 22. listopada, u prostorijama Osnovne škole Podmurvice prigodnim je događanjem obilježen Erasmus dan.

OŠ Podmurvice, Učenički dom Podmurvice, Dječji vrtić Rijeka, OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko i OŠ Branimira Markovića Ravna Gora odlučili su zajedno proslaviti Erasmus dan i prezentirati svoje iskustvo i projekte financirane iz Erasmus programa.

Erasmus program je najveći program Europske unije koji je usmjeren na obrazovanje, osposobljavanje mlade i sport, a predstavljeni projekti odražavaju važne teme poput ekologije i održivog razvoja, mentalnog zdravlja, rad s darovitom djecom, medijaciju, umjetnost i razvoj inovacija u odgoju i obrazovanju.

VIDEO DANA:

Valja istaknuti i da su gradske ustanove Dječji vrtić Rijeka i OŠ Podmurvice jedne od samo 13 ustanova s područja cijele Hrvatske kojima je dodijeljena Erasmus akreditacija za razdoblje 2021. – 2027. Dodijeljena će akreditacija olakšati buduće prijavljivanje projekata, omogućiti dodatno osposobljavanje djelatnika/ica te ojačati europsku dimenziju poučavanju što će zasigurno unaprijediti kvalitetu riječkog sustava odgoja i obrazovanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari