DOBRODOŠLI SU SVI

Video | Riječka plaža Kostanj potpuno je opremljena za osobe s invaliditetom. Može li biti i bolja? Evo što kažu njeni korisnici!

Plaža jest prije svega za invalide, ali dobrodošli su svi

Riječka plaža Kostanj potpuno je opremljena za osobe s invaliditetom. Otvorena je daleke 1985., kao prva takva plaža u Hrvatskoj.

Redovito se održava i slovi za najljepšu takvu plažu, no ima li prostora za poboljšanja i što kažu oni kojima je namijenjena?, istražuje Ida Balen za RTL/RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Da bi se Željko kretao kopnom, potrebna mu je proteza.

”Ja se mogu kupati na drugim mjestima, ali nemam stepenice s ogradom na drugim mjestima, nemam i to mi onda rješava moj problem”, rekao je Željko Starčević.

Tomislav je umirovljenik iz Bjelovara, gdje je i predsjednik Udruge tjelesnih invalida. Zbog bolesti, u more inače ne može sam. Ovdje može. Ova je plaža bila jedan od glavnih razloga da sa suprugom kupi stan u Rijeci, kako bi tu ljetovali.

”Uživamo u ovoj plaži, ovom moru, ovom ambijentu. U gradu Rijeci takav kakav je.. otvoren. Ovo je sad jedna od najpristupačnijih, najljepših plaža”, kazao je Tomislav Novosel.

”Ja sam kao pratnja, isto puno godina. I ja imam problema što se tiče toga, tako da je dobro što postoji baywatch ili spasioci koji nam pomognu”, rekla je Slavica Novosel.

A svakodnevno pomaže Nensi, koja je s korisnicima već prijateljica.

”Plaža je dosta specifična zato što svi paze jedni na druge, tako da nema nikakvih problema, na svu sreću”, rekla je spasiteljica na plaži Nensi Jakobović.

”Dobro, jako dobro znači, sve je u redu”, rekao je Ivan Dokozić iz Rijeke.

Ovdje imaju što god je potrebno, a na raspolaganju su i invalidska kolica.

”Za invalide lakše, teže, baš sve. I prilaz moru… sve u redu”, kazala je Inge Blažević.

Plaža jest prije svega za invalide, ali dobrodošli su svi. Mala oaza s dobrim ljudima na riječkoj Costabelli, donosi Ida Balen za RTL/RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari