Riječki bajkeri “iskrcali” kilograme sitniša na Krčki most! Policija s novom strategijom, ali gužva nije izbjegnuta…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

‘Prijelaz preko Krčkog mosta mora biti besplatan’, ustrajni su riječki bajkeri koji zapravo izražavaju stav velike većine stanovnika Rijeke, Primorsko-goranske županije pa i šire. Most koji je jedina veza Krka sa svijetom jučer je ‘navršio’ 39 godina i jedini je u Hrvatskoj za koji se plaća mostarina

Kako bi se izborili za besplatan prijelaz preko Krčkoga mosta bajkeri s područja Rijeke i okolice i danas su ponovili mirni prosvjed, o čemu smo izvijestili OVDJE: BikeRice i BikeRI u velikom broju na Krčkom mostu plaćali sitnišem, policija ih spremno dočekala 

Baš kao i prije tri tjedna, velika grupa motociklista mostarinu je plaćala kovanicama kako bi stvorila gužvu i tako pozvala na ukidanje mostarine. Motoristima su potporu dali i ostali vozači.

Već na prilazu mostu bilo je jasno da prelaženje neće teći glatko. U kaotičnu subotnju gužvu ulaze i oni.

”Poručujemo da se riješe ove stvari, ove gluposti, ovaj lopovluk u ovoj lijepoj našoj Hrvatskoj za koju smo se borili”, poručuje Kristijan Cuculić iz Matulja.

Most koji je jedina veza Krka sa svijetom jučer je “navršio” 39 godina i jedini je u Hrvatskoj za koji se plaća mostarina. Dva kotača – 23 kune, kamioni – 138.

Policija je ovaj put nadmudrila ekipu na motorima koja mostarinu plaća u lipama i sve ih preusmjerila u isti prometni trak. To ih je silno razljutilo jer su na jednom mjestu stajali samo oni koji imaju riječku registraciju, a svi ostali su preko mosta mogli voziti normalno.

Na naš upit iz policije odgovaraju kako su regulirali promet u skladu sa svojim ovlastima, a s ciljem što bolje protočnosti.

„Mi samo želimo svoja prava maloga čovjeka, to znači: ako se ništa u ovoj Hrvatskoj ne plaća, drugi mostovi i tuneli, onda neka se ne plaća ni Krčki most koji je već preplaćen“, podsjeća Alen Blečić iz Rijeke.

”Poruka je to ministru Butkoviću da se nadamo da više nećemo morati ići na ovakav način na kupanje i da policija neće više raditi ovakvu gužvu i pomutnju i da nam neće ograničavati kretanje slobode jer to nigdje u zakonu ne piše“, kaže Anita iz Rijeke.

Plaćanjem kovanicama podržali su ih i ostali vozači. Kažu: ”Most je naš i želimo da bude naš“.

Ionako diskutabilna sezona idućih bi tjedana na Kvarneru mogla dobiti dodatni uteg. Lokalni vozači najavljuju kako će Krčki most i dalje plaćati kovanicama, raditi kolone i turistima zagorčavati odmor sve dok se mostarina ne ukine.

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari