Istaknuti Riječani i stanovnici županije filmom mame nove stanovnike i investitore  u Rijeku i okolicu!

Ilustracija

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja predstavljena je web stranica i promotivni video film Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije “Preseli se u PGŽ – Move to PGŽ”!

„Primorsko-goranska županija je jedna od najraznolikijih županija u svakom pogledu – kulturnom, povijesnom, gospodarskom, raznolikosti ljudi, povezanosti sa svijetom, otvorenosti i u tom smislu danas predstavljamo novu mrežnu stranicu, web naše razvojne agencije koju smo obnovili, proširili i koja je postala novi regionalni koordinator razvoja naše županije. Upravo taj film i te stranice pokazuju zašto treba doći živjeti kod nas, zašto investirati kod nas. Naši ljudi uvijek žele da smo što bolji i kvalitetniji i ovdje vlada uključivost i otvorenost“ rekao je župan Zlatko Komadina.

„Naš je imperativ da na jednom mjestu, strukturirano dajemo informacije svima u pripremi i provedbi razvojnih programa i projekata. 3 smo županija po korištenju europskih novaca“ rekao je ravnatelj RRA PGŽ Vedran Kružić.

Foto: UNIRI

Uz pripremu projekata, Agencija je i ključni izvor informacija za sve postojeće i potencijalne partnere, a kako bi tu ulogu kvalitetnije obavljali, portal Agencije na web adresi www.prigoda.hr je centralno regionalno mjesto obavještavanja i pružanja strukturiranih informacija o novostima te potencijalima financiranja iz EU fondova. U ovom trenutku Razvojna agencija PGŽ sa svojim partnerima sudjeluje u pripremi i provedbi projekata vrjednijih od 90 milijuna KN.

U filmu je 12 istaknutih pojedinaca odgovaralo na pitanje zašto je dobro živjeti u Primorsko-goranskoj županiji. Radi se o ljudima koji dolaze iz različitih dijelova naše županije i različitih društvenih i gospodarskih sektora, a koji su dali velik doprinos u pozicioniranju Primorsko-goranske županije kao raznovrsne, uspješne i privlačne regije:

ENRICO MAROTTI, svjetski prvak u windsurfingu, KATICA HAUPTFELD – vlasnica turističke agencije Katarina Line te hrvatska poduzetnica godine, prim. VLASTA BROZIČEVIĆ, dr.med – ravnateljica Poliklinike Terme Selce, prof.dr.sc. SNJEŽANA PRIJIĆ SAMARŽIJA – rektorica Sveučilišta u Rijeci, NENO BELAN – kantautor, FRANJO TOLJANIĆ – vinar, ugostitelj i hotelijer iz Vrbnika na otoku Krku, doc.dr.sc. SVEN MARIČIĆ – znanstvenik, pionir 3D printa i dobitnik Državne nagrade za znanost, MARINA PULIŠIĆ- članica Upravnog odbora Jadran galenskog laboratorija, ALJOŠA PAVELIN -predsjednik uprave Brodogradilište Viktor Lenac d.d., dr.sc. GORDANA NIKOLIĆ – dekanica Visoke poslovne škole PAR te hrvatska poduzetnica godine, dr.sc. SANDRO BRUSICH, dr.med. – kardiolog te dobitnik priznanja Ministarstva zdravlja za izvanredni doprinos hrvatskom zdravstvenom sustavu –«Top 10» doktora RH i BOJAN BILIĆ – arhitekt i urbanist

Tih dvanaest filmova svjedoče o tome da je naša županija uistinu regija koja osvaja ne samo svojim prirodnim ljepotama, već i svojim društvom, tolerancijom, gospodarskim potencijalom i konstantnim razvojem. I to je najbolji način da široj javnosti i potencijalnim investitorima prenesemo poruku da je Primorsko-goranska županija regija za kvalitetan i ugodan život i rad.

Ravnatelj Kružić predstavio je i obnovljeno izdanje investicijskog kataloga. Sa više od 100 novih fotografija, grafičkim redizajnom te korekcijom podataka, Katalog investicija ažurniji je i atraktivniji i može se pregledati na stranicama www. prigoda.hr. Web stranica prezentira gotovo 120 razvojnih, kako javnih, tako i privatnih projekata lokalnog, regionalnog, ali i nacionalnog značaja.

O promotivnom filmu govorili su rektorica Snježana Prijić-Samaržija i arhitekt Bojan Bilić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari