IVA I IVOR TUCIĆ

Video | VIDEO Riječki bračni par od edukativnih igračaka u tri godine napravio posao iz snova

Bračni par iz Rijeke, Iva i Ivor Tucić, u svojoj maloj obiteljskoj tvornici već tri godine proizvode edukativne igračke za djecu

U to kratko vrijeme, njihova je tvrtka Linit d.o.o. u stručnim krugovima predškolskog odgoja i obrazovanja postala prepoznata kao inovativni proizvođač didaktičkog materijala u Hrvatskoj.

Iva je po struci odgajateljica, a Ivor strojarski tehničar. Njihovo udruženo znanje i iskustvo zaslužno je što su u svojoj tvornici do sada uspjeli osmisliti i izraditi na stotine različitih igračaka, a ideja im i dalje ne nedostaje.

U skladu s najnovijim istraživanjima razvoja djece, tvrtka koristi isključivo prirodne materijale sigurne za djecu, kao što su drvo u ekološke boje.

Kroz Linit igračke djeca uče sama, razvijaju fokus, pažnju i koncentraciju manipulirajući drvenim dijelovima. Udubljeni u igru, uče slova, svladavaju matematiku, razvijaju svoju osjetilnost, upoznaju se s geografijom, prirodom, ekologijom, umjetnošću – i to sve kroz igru, da toga nisu ni svjesni, donosi mojarijeka.hr.

Tvrtka u svom radu surađuje s brojnim ustanovama koje rade s djecom, poput dječjih vrtića, osnovnih škola, udruga djece s teškoćama, logopedskim kabinetima, centrima za poticanje darovitosti, igraonicama, obrtima za čuvanje djece, ali i brojnim roditeljima. Sve njihove proizvode osmišljava tim profesionalaca i stručnjaka kako bi utjecale na sva područja dječjeg razvoja. Igračke se potom isprobavaju u radu s djecom te prema potrebama mijenjaju i nadopunjavaju.

Video dana: