DANAS POČINJE

Video | Riječki gradonačelnik održao prijem za predstavnike organizatora završnice košarkaškog Kupa „Krešimir Ćosić“

Uoči početka završnice košarkaškog Kupa Hrvatske „Krešimir Ćosić“, koji se u Rijeci održava 18. i 19. veljače, riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima održao je prijem za predstavnike organizatora.

Četiri trenutno najbolje košarkaške ekipe u Hrvatskoj, Cibona, Cedevita Junior, Zadar i Split odmjerit će snage na Final four turniru koji se održava u Centru Zamet.

Predstavnike organizatora, Hrvatskog košarkaškog saveza na čelu s predsjednikom Stojkom Vrankovićem, potpredsjednikom Nikolom Rukavinom i glavnim tajnikom Josipom Vrankovićem, uz gradonačelnika pozdravili su i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković, predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke Danijela Bradamante i tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić.

Više u VIDEOPRILOGU Kanala Ri:

Gradonačelnik Filipović izrazio je zadovoljstvo što Rijeka ima priliku biti domaćin velikog košarkaškog natjecanja.

„Rijeka ove godine nosi titulu Europskog grada sporta i domaćinstvo ovog natjecanja ide tome u prilog i nadam se da će publika uživati u dobrom košarkaškom vikendu“, rekao je gradonačelnik i istaknuo kako je proračun za sport Grada Rijeke u ovoj godini povećan za 1,2 milijuna kuna.

„Nakon velikog investicijskog ciklusa u kulturu, na redu je veće ulaganje u sport, koliko god to budemo bili u mogućnosti“, rekao je gradonačelnik i dodao kako su ovakve manifestacije i veliki poticaj mladima da se što više uključe u sportske aktivnosti.

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković zahvalio se Gradu Rijeci i Riječkom sportskom savezu na gostoprimstvu i istaknuo odlične uvjete za treniranje i održavanje turnira koje imaju u Dvorani Zamet.

„Očekuje nas lijepi košarkaški vikend u Rijeci, gradu koji je u vrijeme moje igračke karijere, osim nogometa, rukometa i vaterpola bio i grad košarke i nadam se da će to opet postati“, istaknuo je Vranković.

Prema riječima predsjednice Riječkog sportskog saveza Dorotee Pešić Bukovac organizacija ovakvog natjecanja način je ponovnog pobuđivanja većeg interesa za košarku u Rijeci. „Nadam se da će na tribinama biti puno mladih ljudi općenito, ali i onih koji su u košarci kako bi im ovo bio poticaj da ustraju i da se i oni jednog dana nađu kao sudionici ovakvog natjecanja u nekim od naših najuspješnijih klubova“.

Prva polufinalna utakmica između Cibone i Zadra na rasporedu je večeras u 18 sati, dok će u drugoj polufinalnoj utakmici u 20:30 sati zaigrati ekipe Splita i Cedevita Junior.

Obje utakmice moguće je pratiti i u izravnom prijenosu na kanalu Arena Sport.

Finale je na rasporedu sutra u 19 sati i izraznim prijenosom na HTV2 i Arena Sportu.

Ulaznice za polufinale i finale mogu se kupiti na blagajni dvorane Centra Zamet te u Turističkom informativnom centru svaki dan od 9 do 18 sati, kao i na dan utakmice u dvorani Centra Zamet prije samo početka.

Za ulaz u dvoranu bit će potrebno predočiti COVID putovnice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari