NIŠTA OD ŠTRAJKA

Neće biti štrajka u gradskim vrtićima; Predstavnici Grada Rijeke i sindikata dogovorili se o povećanju plaća

Na  danas održanom sastanku između predstavnika sindikata u vrtićima Grada Rijeke i predstavnika Grada Rijeke, postignut je dogovor te su sindikati odustali od štrajka najavljenog za ponedjeljak 21. veljače 2022. godine.

Na sastanku održanom u Gradu Rijeci predstavnici Sindikata obrazovanja, medija i kulture, Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske te predstavnici Grada Rijeke, postigli su dogovor temeljem kojeg će zaposleni u riječkim gradskim vrtićima dobiti povećanje osnovice plaće od  ukupno 10%. Prvo povećanje od 3.5 % bit će vidljivo već na plaći za veljaču, nakon toga povećanje od 4% na plaći za lipanj dok će  treće povećanje od 2.5% uslijediti na kraju ove godine.

VIDEO DANA:

 „Zadovoljan sam što smo postigli dogovor koji omogućuje daljnji nesmetani rad gradskih vrtića. Zadovoljan sam što je kompromis postignut dijalogom. Sa sindikatima u vrtićima razgovarat ćemo i  dalje, a ovaj današnji dogovor definitivno je korak u pravom smjeru budućih razgovora„ izjavio je je nakon sastanka gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Filipović je podsjetio i da Grad Rijeka u svojim vrtićima poštuje Državni pedagoški standard te isto tako, poštuje sve odredbe Kolektivnog ugovora za zaposlene u dječjim vrtićima Grada Rijeke koji je na snazi do 1.1.2023. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari