NIŠTA OD ŠTRAJKA

Neće biti štrajka u gradskim vrtićima; Predstavnici Grada Rijeke i sindikata dogovorili se o povećanju plaća

Na  danas održanom sastanku između predstavnika sindikata u vrtićima Grada Rijeke i predstavnika Grada Rijeke, postignut je dogovor te su sindikati odustali od štrajka najavljenog za ponedjeljak 21. veljače 2022. godine.

Na sastanku održanom u Gradu Rijeci predstavnici Sindikata obrazovanja, medija i kulture, Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske te predstavnici Grada Rijeke, postigli su dogovor temeljem kojeg će zaposleni u riječkim gradskim vrtićima dobiti povećanje osnovice plaće od  ukupno 10%. Prvo povećanje od 3.5 % bit će vidljivo već na plaći za veljaču, nakon toga povećanje od 4% na plaći za lipanj dok će  treće povećanje od 2.5% uslijediti na kraju ove godine.

VIDEO DANA:

 „Zadovoljan sam što smo postigli dogovor koji omogućuje daljnji nesmetani rad gradskih vrtića. Zadovoljan sam što je kompromis postignut dijalogom. Sa sindikatima u vrtićima razgovarat ćemo i  dalje, a ovaj današnji dogovor definitivno je korak u pravom smjeru budućih razgovora„ izjavio je je nakon sastanka gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Filipović je podsjetio i da Grad Rijeka u svojim vrtićima poštuje Državni pedagoški standard te isto tako, poštuje sve odredbe Kolektivnog ugovora za zaposlene u dječjim vrtićima Grada Rijeke koji je na snazi do 1.1.2023. godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views