VELIK ODAZIV RIJEČANA

Video | Riječki studenti pomažu Ukrajini, uskoro pripremaju i humanitarni buvljak

Studenti tri riječka fakulteta jučer i danas prikupljali su pomoć za Ukrajinu

Odaziv Riječana bio je velik a student uskoro pripremaju i humanitarni buvljak za pomoć Ukrajini

Na inicijativu studentica Akademije primjenjenih umjetnosti, u prostorima garaže Filozofskoga i Učiteljskoga fakulteta u Rijeci održana je još jedna uspješna humanitarna akciju za potrebite u Ukrajini.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: MAURO GRUBIŠA

“Sakupljamo fizičke donacije sa naglaskom na medicinske potrepštine i osobnu higijenu, s time da se ažuriraju popis potrebnih stvari na stranicama Udruge Dobro dobrim i Istra pomaže”, kaže Ivana Ivančić, studentica Akademije primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci za Kanal Ri.


Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Odaziv je dobar a ono što nedostaje su primjerice pelene.

Riječani su se i u ovo nedjeljno jutro odazvali pozivu za pomoć. Andrea i njezina majka su većinu donacije namjenile djeci.


Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U nastavku ove studentske inicijative slijedi organizacija humanitarnog buvljaka. Mjesto održavanja još nije poznato, ali je poznat datum, 23. i 24. travnja.

Prikupljene donacije se po završetku akcije odvoze u Zagreb, sortiraju i prevoze u Ukrajinu. Potporu ovoj inicijativi dale su brojne Udruge, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Filozofski i Učiteljski fakultet, kao i Sveučilište u Rijeci, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari