Riječki studenti svoju Zero-Waste kampanju za zaštitu okoliša najavili zanimljivim videom

Članovi ESN-a Rijeka pokrenuli su zero-waste kampanju kako bi potaknuli razmišljanje o zagađenosti okoliša i prekomjernom korištenju plastike u današnjem svijetu

Kampanja je započela 1. studenog 2019. godine objavljivanjem video najave na službenoj Facebook stranici ESN-a Rijeka, a trajat će tijekom cijelog mjeseca.

Za to će se vrijeme objavljivati zamjenski proizvodi od ekološki prihvatljivih materijala, savjeti o tome gdje ih nabaviti i kako smanjiti vlastiti otpad, recepti za izradu prirodnih proizvoda kod kuće te dijeliti objave iste tematike s raznih stranica i portala. Kampanja predstavlja poruku upućenu svima, kako lokalnim i stranim studentima, tako i sugrađanima, prijateljima i obiteljima. Svojom inicijativom žele usmjeriti pozornost na načine kojima se odnosimo prema vlastitoj planeti te potaknuti na promjenu.

 

Inicijalna ideja krenula je iz jednog od šest glavnih područja djelovanja ESN-a, a to su: Culture, Education & Youth, Health & Well-being, Skills & Employability, Social Inclusion te Environmental Sustainability. Generalno se zalažemo za aktivno građanstvo, što uključuje pronalaske rješenja za trenutne probleme, a održivost okoliša upravo je jedan od najvećih problema današnjice.

Vodeći se svojom osobnom strašću oko ekološke osviještenosti, članica ESN-a Rijeka Jana Milošević, želi pozitivno utjecati na mlade ljude širom Europe: „Mi smo mladi europski građani, a time i nositelji svih budućih promjena.“ Njena namjera je podizanje svijesti te olakšavanje prijelaza na zero-waste stil života pokazivanjem jednostavnih načina nabavke i korištenja „zelenih“ proizvoda.

Erasmus Student Network, najveća studentska volonterska organizacija, ove je godine proslavila svoj 30. rođendan. S više od 13 000 članova (34 000 uključujući tzv. buddies), kroz 529 lokalnih sekcija raspoređenih u 41 državu, svakodnevno pomaže više od 350 000 studenata na razmjeni. Vodeći se principom students helping students, radi na promicanju programa studentske mobilnosti i međukulturalne razmjene. Riječki ogranak, ESN Rijeka, osnovan je 2012. godine kada je broj Erasmusa i volontera bio prilično malen, dok danas u Rijeku dolazi oko 300 Erasmusa na godinu, a sekcija broji više od 20 članova.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/M9d707WSkts” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari