RIJEČKO „ČUDO OD DJETETA“: Fran Živković oduševio izvedbom Bowiejeva klasika „Ziggy Stardust“!

Desetogodišnji silno nadareni riječki gitarist nastupio je sinoć u Galeriji Kortil prilikom otvorenja izložbe fotografija Branislava Rašića posvećene Davidu Bowieju

I David Bowie zasigurno se sinoć smješkao negdje na nebu dok je sa simpatijama promatrao nastup riječkog gitarističkog „čuda od djeteta“ Frana Živkovića dok je ovaj nadareni desetogodišnjak izvodio jedan od velikanovih klasika – pjesmu „Ziggy Stardust“.

Desetogodišnji silno nadareni riječki gitarist nastupio je sinoć u Galeriji Kortil prilikom otvorenja izložbe fotografija Branislava Rašića posvećene Davidu Bowieju o čemu smo pisali OVDJE.

Ležerni, neopterećeni i simpatični Fran samouvjereno je stao na pozornicu i pružio svoje viđenje skladbe u čijim su se obradama pored samog autora okušali i gothic-rockeri Bauhaus, portugalski kantautor Seu Jorge, teškometalci Deff Lepard i nebrojeni drugi profesionalni i amaterski glazbenici.

Preostaje nam samo se diviti i poželjeti Franu sve najbolje u školi, osobnom životu i budućoj nesumnjivo zanimljivoj glazbeničkoj karijeri!

Fran Živković – najmlađi izvođač koji je održao samostalni koncert klasične glazbe na gitari!

Fran Živković zanimanje za glazbu pokazao je s nepune tri godine kada je na dar od djeda, akademskog gitarista Žarka Živkovića (na nagovor roditelja Sandre i Branimira!) dobio – gitaru!

Osim gitare, svira klavir i violinu, voli nastupati, pjevati i skladati, a njegovi roditelji kažu da posjeduje ‘izniman temperament, eksplozivnu energiju i veliku upornost’. Postao je najmlađi Hrvat koji je izveo Vivaldijev koncert, a možda i najmlađi na svijetu. U njegovom klasičnom programu također se nalaze djela Brouwera, Bacha, Domeniconija, Tarrege, Yorka i Padovca. Frani je omiljeni gitarist Tommy Emmanuel.

Franov učitelj gitare je prof. Domagoj Pauković s kojim Frano radi od svoje pete godine kada je postao i najmlađi izvođač koji je održao samostalni koncert klasične glazbe na gitari!

Kao šestogodišnjak, pod mentorstvom profesorice Maše Legac sudjelovao je na državnom natjecanju osvojivši nagrade iz gitare i solfeggia. Osvojio je prve nagrade na međunarodnom natjecanju ‘Tirando’ u Poreču i na Omiškom festivalu gitare 2011., te na Nikšićkom festivalu gitare u Crnoj Gori 2012. godine. Snimio je i CD s dječjim pjesmama na kojem se nalazi i njegova skladba “Kad gitara pjeva”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari