ISPUNILI OČEKIVANJA

Rijeka Boat Show opravdao očekivanja posjetitelja i izlagača; Dogodine svi očekuju još više!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U nedjelju je završena manifestacija Rijeka Boat Show 2021., ali i dio događanja koja su se odvijala na Gatu Karoline Riječke sa strane maritimnog kvarnerskog festivala mora i pomorske baštine “Fiumare”.

“Fiumare” se prema najavljenom programu nastavlja na različitim lokacijama do srijede 29. rujna, dok je Rijeka Boat Show za ovu godinu – zatvorio svoja vrata.

“Izuzetno smo zadovoljni, reakcije posjetitelja su odlične, a naši izlagači su se i za vrijeme ovog nautičkog vikenda u Rijeci pokazali kao pravi partneri. Osim poslovnih suradnji koje su se otvorile, bilo je i kapariranja, ali i prodaje plovila. Sa strane posjetitelja, bilo je različitih upita i dobronamjernih komentara o poboljšanju svakoga segmenta za naše buduće smotre plovila, nautičke opreme i ostalih nautičkih proizvoda, kazao je direktor Rijeka Boat Showa Ivan Črnjarić.

Povezani VIDEO:

Novinarka: DOLORES VLAHOV PAULIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Iz razgovora sa samim posjetiteljima doznali smo da im je ovogodišnje izdanje Rijeka Boat Showa potpuno ispunilo očekivanja.

Ono što su posjetitelji poželjeli Rijeka Boat Showu narednih godina jest veći broj hrvatskih izlagača s obzirom na iskustva koja su s našim proizvođačima redovito jako pozitivna i u smislu kvalitete, ali i smislu dostupnosti za različita pitanja.

Gospodin Ervin iz Rijeke tako je jedan od onih koji su Rijeka Boat Show posjetili i zbog vlastitog interesa, ali i zbog susreta s proizvođačem od kojeg je prije 10 godina kupio barku.

Predstavnike tvrtke iz Ivanić Grada Tušek d.o.o. našli smo kako srdačno razgovaraju s našim sugovornikom koji nije štedio riječi hvale kako bi ukazao na potrebu jačeg isticanja domaćeg nautičkog proizvoda po sajmovima nautike u zemlji.

“Sve je odlično, možda bih volio da je termin održavanja prilagođeniji posjetiteljima jer rujan je vrijeme kada pomalo vadimo barke, počinje škola, obiteljske i druge poslovne obaveze, ali razumijem da je samim proizvođačima teško nastupati na ovakvim sajmovima u ranijim terminima zbog ranog početka nautičke sezone. Ono što bih svakako volio jest više domaćih proizvođača. Evo, npr. ja s firmom “Tušek” imam samo pozitivna iskustva, nekoliko puta nakon kupovine brodice od njih uskočili su mi u pomoć za razne popravke i to je nešto što se cijeni. Drago mi je da sam ih danas sreo ovdje., rekao je Ervin.

Od posjetitelja mlađe generacije na Rijeka Boat Showu ove se godine našao i Ivan iz Rijeke koji je došao u društvu prijatelja. Cijelu ovogodišnju organizaciju ocjenjuje izvrsnom, a posebno mu se svidjela ponuda gumenjaka:

“Skiper sam i volim brodice, a posebno gumenjake. Ove godine mi se svidjela organizacija i velik broj izložbenih primjeraka od kojih mi je za oko zapeo – svaki”, ističe Ivan.

Obitelj Jurić iz Rijeke je, također, posjetila Rijeka Boat Show te su primijetili veći broj izlagača, a ponudu ocijenili više nego solidnom.

“Sljedećih godina bilo bi izvrsno vidjeti više domaćih izlagača. Ono što nas sve treba veseliti je nautička marina Porto Baroš koja će Rijeku dodatno otvoriti moru, ponuditi nova radna mjesta i podignuti ukupnu vrijednost i cijelome gradu, ali i turizmu kao zasebnoj gospodarskoj grani, kazao je gospodin Jurić.

Mnoge posjetitelje veseli i činjenica da je izgradnja riječke nautičke marine Porto Baroš u niskome startu te zbog toga očekuju i daljnje jačanje Rijeka Boat Showa u svakom pogledu.

“Grad je luka, luka je grad”

U Hrvatskoj je prema radu dr. sc. Siniše Horaka iz 2015., za Institut turizma i tadašnje Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, primjetno povećanje plovila u nautičkim lukama duljih od 12 metara. najzastupljenija su plovila između 8 i 12 metara duljine, nakon njih su tu plovila od 12 do 15 metara duljine, dok su mega-plovila najnezastupljenija, no u konstantnom porastu. Tako se već 2013. uočava porast veći od 200% za plovila dulja od 15 metara što je odličan podatak i za razvoj nautičke marine za megajahte, odnosno riječki Porto Baroš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari