NOVI PODACI

U riječkom KBC-u jučer preminula jedna necijepljena osoba; Stigli novi podaci o broju zaraženih u PGŽ!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U PGŽ je danas 5 novooboljelih osoba, dok su 52 osobe ozdravile.

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti se tako ponovno smanjio za 47 osoba u odnosu na jučer te danas iznosi 613.

Svih 5 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 3 pripadaju radnoj populaciji, a 2 su osobe starije od 65 godina. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 430 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka iznosi 1.16%.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas 26, te je smanjen u odnosu na jučer za 2 pacijenta.

U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 6 pacijenata što je također 2 pacijenta manje nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u regionalnom COVID-19 centru- KBC-a Rijeka preminula je jedna necijepljena starija osoba.

Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog nastavka pada broja aktivnih slučajeva te broja hospitaliziranih osoba identičan jučerašnjem te iznosi 4.24%.

Ukupno je do danas tijekom 4 vala epidemije COVID-19 bolesti u PGŽ oboljelo 2397 osoba od čega je 341 osoba odnosno njih 14.23% bilo cijepljeno.

Istovremeno, broj preminulih od COVID-19 bolesti sa prebivalištem u PGŽ je 18, od čega su 4 bile cijepljene starije osobe sa udruženim kroničnim bolestima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari