RIJEKA FILMSKA MEKA: Stižu nam Salma Hayek i Ryan Reynolds, snimat će se u središtu grada, očekuju se prekidi u prometu!

Iako se sve drži u strogoj tajnosti, neslužbeno se doznaje kako je riječ o filmu “The Hitman’s Wife Bodyguard”

U Rijeci će se snimati u središtu grada, i to od 24. do 30. travnja. Prvo snimanje najavljeno je za noć s 24. na 25. travnja, i to u Demetrovoj, Verdijevoj i Zagrebačkoj ulici, kao i na Kazališnom trgu. U tome dijelu grada promet će tada biti privremeno prekidan, u trajanju od pet do deset minuta.

Proljeće i ljeto ove godine definitivno će potvrditi da su Rijeka i Primorsko-goranska županija, sa svojim raznolikim i zanimljivim lokacijama, itekako atraktivni domaćin i stranim filmskim producentima, javlja HR Radio Rijeka.

Naime, na riječkom području već je zakazano snimanje triju velikih stranih produkcija – dviju serija i jednog filma te jedne domaće serije, odnosno treće sezone uspješne serije “Novine” Dalibora Matanića, koju je otkupio najutjecajniji svjetski streaming servis Netflix.

Valja napomenuti kako su upravo “Novine” proslavile riječki krajolik koji su nanjušile mnoge svjetski poznate i uspješne producentske kuće.

Premda strane producentske kuće, koje stoje iza spomenutih projekata, detalje o njima još uvijek ne otkrivaju javnosti, poznato je da u Rijeku stižu vodeći televizijski i filmski studiji koji razvijaju i produciraju televizijske serije  za mreže poput HBO-a, Netflixa, AMC-a i drugih, kao i filmske projekte za vodeće distributere, uključujući Sony, Warner Brothers, Universal, Paramount i Fox.

Pilot američke TV-serije pod kodnim imenom TDT, u organizaciji produkcijske kuće Zagreb Pakt Media d.o.o., u Rijeci je najavljeno za svibanj i lipanj, a Rijeka je odabrana i kao produkcijska baza za pripremne radnje projekta. Osim te serije, u Rijeci će se sada snimati i američki dugometražni film u kojem glume brojna i velika holivudska imena.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Iako se sve drži u strogoj tajnosti, neslužbeno doznajemo da je riječ o filmu “The Hitman’s Wife Bodyguard” i da se u gradu očekuju Salma Hayek, Ryan Reynolds i Samuel L. Jackson.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeku i Primorsko-goransku županiju  pokazuje da ovaj prostor postaje sve atraktivniji i vidljiviji u globalnim razmjerima, a potencijal koji njihov dolazak nudi otvara se s jedne strane na gospodarskom i kulturnom, a s druge na turističkom planu.

Naime, lokalna potrošnja velikog broja članova filmskih ekipa (što uključuje noćenje, boravak i ostale uslužne i ugostiteljske djelatnosti), otvaranje radnih mjesta za lokalno stanovništvo (za filmske djelatnike, statiste, vozače, električare i ostalo tehničko osoblje), povećanje prihoda lokalnoj samoupravi i javnim institucijama kroz naplaćivanje najma prostora, komunalnih usluga, parkinga i drugih usluga pridonosi značajnom povećanju ekonomske produktivnosti na lokalnoj razini.

S druge strane razvija se i destinacijski turizam vezan uz filmsku industriju koji povećava prepoznatljivost lokacija Primorsko-goranske županije i pozitivno utječe na povećanje broja turista. Ne smijemo zaboraviti da je europska audiovizualna industrija treća najveća djelatnost Europske Unije, iza građevinske i prehrambene industrije, javlja Radio Rijeka.

Odabrane lokacije za oba projekta nalaze se u središtu Rijeke. Zbog snimanja filma, bit će izmjena u prometnoj regulaciji u centru grada o čemu detalje možete provjeriti OVDJE.

Povezani VIDEO (15. 04. 2109.):

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj