"RIJEKA SE OTVARA MORU"

Šetnicu od Preluka do 3. maja priželjkuju svi; Evo kako ide ostvarenje idejnog projekta Grada Rijeke!

Šetnica od Preluka do Brodogrališta 3. maj idejni je projekt Grada Rijeke kojeg izgleda podržavaju mnogi građani

Šetnica koja bi se protezala od Preluka sve do brodogradilišta 3. maj, idejni je projekt Grada Rijeka.

“Ja tu bivam, šetnica je ovdje već 50 let, ali je zapuštena, hvala Bogu da je dobra ideja. Sada bi se spojili i neki drugi dijelovi? Nego ča. Sad je od 3. maja do Kantride sad treba samo tu do hotela.”, kaže jedan Riječanin.

“Nije to loše, jedan stabilnost I kretanje. To je dobro, u svakom slučaju dobro.”, dodaje Riječanka.

Buduća šetnica ukupne dužine gotovo 5,8 kilometara povezivala bi postojeće plaže te sportske i turističke sadržaje smještene duž zapadne obale grada.

Više u VIDEOPRILOGU Kanala RI:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: MLADEN SRIĆA
Montažer: ESTA DEŠPOJA

“To je dobra ideja i pametna ideja.”, jedan je od komentara građana.

“Predivno, neka se izgradi šetnica I super.”, drugi je komentar.

Projekt se sastoji od tri dionice. A dionica podrazumijeva rekonstrukciju postojećeg Šetališta Milića Jardasa, od plaže nazvane S zavoj do hotelskog kompleksa Costabella. Dionica B obuhvaća nastavak dionice A do plaže Bivio, a dionica C obuhvaća trasu obalne šetnice od plaže Bivio do plaže Ploče u podnožju kompleksa Bazena, gdje se nadovezuje na već izvedenu dionicu obalne šetnice.

Za realizaciju šetnice zalaže se Damir Čargonja, riječki aktivist koji je ujedno i vlasnik dva ugostiteljska objekta na plažama na Kantridi.

“S moje strane mislim da je to jako dobra ideja jer s tom šetnicom građani Rijeke bi dobili ono što dugo nemaju i nisu imali kroz cijelu svoju povijest, a to je kontakt s morem. Mi smo ipak grad na moru, sada kako je industrija nestala polako se otvaramo prema moru.”, ističe Damir Čargonja-Čarli.

“Realizacija šetnice pomogla bi I riječkom turizmu, istaknuo je.

“Mislim da je pitanje šetnice bitno i u turističkom ekonomskom razvoju s obzirom da bi se otvorilo puno mogućnosti uz samu šetnicu od čiste zabave ljudima, šetnje, sporta I drugih aktivnosti.”, dodaje Damir Čargonja-Čarli.

Za sada je izrađena kompletna projektna dokumentacija i izdana je građevinska dozvola za rekonstrukciju dionice A, lokacijska dozvola za izgradnju dionice B, dok je za dionicu C izrađeno idejno rješenje. Također, u svibnju ove godine obnovljen je dio dionice A, ispod hotelskog kompleksa Hilton Costabella, donosi ekipa Kanala RI.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views