NEOBIČNI PRIZORI

ŠOKANTNI PRIZORI U CENTRU RIJEKE! Ovako nešto u gradu još nismo vidjeli…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Za performans se u široj javnosti uopće nije čulo do njegova samog održavanja, tako da se ovdje može govoriti i o svojevrsnoj “gerila-taktici” performera – protivnika Stožera i načina njegove borbe protiv pandemije koronavirusa

U Rijeci je danas održan sablastan performans protiv Stožera, epidemioloških mjera i “ograničavanja ljudskih sloboda”.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Iako nigdje nije najavljen niti oglašavan, lako je pretpostaviti da je organiziran u režiji aktivista povezanih s Festivalom slobode koji je prethodnih mjeseci organizirao već nekoliko prosvjeda u hrvatskim gradovima s istim ciljem – ukazati na “nehumanu aktivnost svjetskih, pa tako i hrvatske vlade i svih stožera svijeta u borbi protiv pandemije koronavirusa”.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Performeri su obučeni od glave do pete u zaštitna odijela, s gas-maskama na licima i uz pratnju hipnotičke, ritmičke naracije krenuli iz Kružne ulice prema Jadranskom trgu te dalje Korzom gdje su izazvali veliku pozornost građana koji su se  zatekli na središnjoj gradskoj šetnici.

Narator je putem mikrofona i prijenosnog zvučnika neprestano ponavljao fraze “nemojte se družiti”, “država vam želi dobro”  i druge.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Komentatori na društvenim mrežama danas rano poslijepodne nižu komentare. Uz one prijatelje Festivala slobode koji odobravaju i hvale performans (Bravo, Bravo, Rijeka!) ima i onih koji nisu nimalo impresionirani.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tako jedna komentatorica piše: “E kad ste tako obučeni mogli bi poći u bolnicu na Covid odjel, malo pomoći liječnicima i sestrama!!”; dok druga dodaje: “Dobro je, bar imaju zaštitnu opremu i drže distancu.”

“Ljudi samo pokazuju šta nas čeka u budućnosti” također je jedan od komentara, a neki i osuđuju performans: “Koja je kazna za izazivanje straha i panike kod male djece koja su im bila na putu.”.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari