SPEKTAKL! Nikad ranije viđenim vatrometom u Rijeci završen program otvorenja Rijeke EPK

Foto: Mateo Levak/Riječanin

Riječka je Opera industriale izvedena uživo i uz pomoć matrica, a izvelo ju je mnoštvo izvođača kombinirajući zvukove grada, industrije i buke, melodije klasičnih, rock i posve neobičnih instrumenata

Nakon izvedbe Opere industriale u riječkoj luci upriličen je velčanstven vatromet, nikad ranije viđen u Rijeci!

Snimku vatrometa možete pogledati u priloženom videu:

Kao što je i najavljivano, ali i kao što su poznavatelji Rijeke očekivali, odgledali smo neobičnu atraktivnu umjetničku izvedbu, daleko od klasičnih priredbi, izvedbu koja još jednom potvrđuje da je Rijeka grad kakvom nema kalupa, uvijek hrabra i uvijek otvorena novome i drugačijem.

Rijeka će, to je sad sasvim izvjesno, tijekom 2020. godine biti jedan od najzanimljivijih gradova Europe.

Zanimljivo je kako je Rijeka prvi hrvatski grad koji je ponio ovu titulu, a po prvi puta u povijesti Europe događa se da ista država ima prijestolnicu kulture i ujedno predsjeda Europskom unijom. Prilika je to i za Hrvatsku i za Rijeku da se predstave Europi u svjetlu kulture.

Rijeka poziva sve ljubitelje umjetnosti i kulture, sve građane Europe spremne na iskustvo neobičnog otvorenog grada, da je posjete tijekom 2020. godine.

Foto: Mateo Levak/Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari