UZ MNOŠTVO ANEGDOTA

VideoSRETNO, KRUNO! Riječki vatrogasci na emotivan način ispratili kolegu u zasluženu mirovinu

Screenshot video Kanal RI

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Rijeka emotivno su ispratili kolegu Krunoslava Cuculića koji nakon 37 godina radnog staža ide u zasluženu mirovinu

Užurbanost danas u prostorima riječkih vatrogasaca. Ovoga puta nije riječ o intervenciji već o pripremama za svečanost! Njihov kolega Krunoslav Cuculić ide u mirovinu pa su mu pripremili iznenađenje.

Uz Najdražu Rijeku, stisak ruke i suzu u oku Kruno je ispraćen u zasluženu mirovinu.

“Dečki hvala lijepa! Kako drugo da vam zahvalim? Malo prije sam rekao tamo u kuhinji, Dao Bog da svi ovo dočekali, ovako da vas isprate i ja da dođem na ispraćaj najmlađemu koji je došal delat, da ja dođem njemu na ispraćaj za jedno 35 let radnoga staža. Bilo mi je drago, ne mogu više, hvala lijepa! Sretno!”, rekao je vidno uzbuđeni Krunoslav Cuculić za Kanal RI.

Iza Krune je 37 godina radnog staža punih trenutaka koje će zauvijek pamtiti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MARIJANA ŠEPIĆ BJELOBABA
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Po čemu će se Krunoslav sjećati radnih godina?

“Po kolegama, po prijateljima, po njima. Po dobrim intervencijama, lijepim intervencijama, nažalost i po ružnim intervencijama. Sve to ostaje zapisano u nekim naši fajlovima, nešto možemo potisnut, nešto ne možemo potisnut. Većinom ću se sjećat po dobrome”, rekao je Krunoslav Cuculić.

Dugogodišnji kolege i prijatelji ili kako oni vole reći druga obitelj iz javne vatrogasne postrojbe Rijeka na čelu s Dinom Škamom, Kruni su kao velikom navijaču Rijeke poklonili personaliziranu pirografiju i dres.

“Poklonili smo mu dres na koji smo ugravirali 4. smjena iz koje je otišao u mirovinu, broj 93 nekadašnji broj za službu vatrogasnu”, otkriva Dino Škamo, zapovjednik smjene JVP Grada Rijeke.

“I napisali smo mu ime na leđa da kad ide na utakmice ako zatreba kakava intervencija da imaju među navijačima kompetentnu osobu da je iskoriste”, dodao je Dino Škamo.

Vatrogastvo je Kruniin životni poziv kojem se odazvao već sa 16 godina a u koji su se potom uključili i ostali članovi njegove obitelji.

“Sin mi je profesionalni vatrogasac u rafineriji, kćerka radi u jednoj firmi, ima završen fakultet magistar zaštite od požara, supruga je dobrovoljni vatrogasac na Škrljevu. To je život, to je poziv to nije doći ćeš na posao u 8 ujutro i otići u 16 er si završio posao, to se živi od 0 do 24h, jednostavno je tako”, objašnjava Krunoslav Cuculić.

Današnji dan bio je prigoda i za prisjećanje na brojne anegdote, u jednoj od njih glavni su akteri bili Kruno i zapovjednik Mladen Šćulac.

“Tu smo na krovnom prozoru, on je malo duži od mene pa je uspio doć s nogama do poda a ja sam ušao kroz krovni prozor I zakačio mi se aparat I došao mi je prozor do ovuda I nogice su mi bile ovako u zraku I gotovo. Da njega nije bilo unutra ja bi izgorio u krovu I nisam mogal nigdje ni naprijed ni nazad. Nema šanse se izvuć od ovuda. I tako me moj dugački prijatelj spasil, još jednom… nekog dugačkog je dobro imat za to”, smije se Krunoslav Cuculić.

No među kolegama najpoznatija intervencija iz Krunine dugačke karijere je ona s majmunom.

“Došli smo ja I kolega koji je sad u mirovini Tatić Mustafa, došli smo zajedno ulovit majmuna s našim jugićem pa smo ga uspjeli ulovit I stavit ga u vreću pa u jugića. Dok su cure skuhale kavu majmun je rasparao vreću I onda je radil dar mar po jugiću, sad ga je trebaloi tu lovit pa smo ga lovili po jugiću, ulovili, veterinar je došao pa mu je dve inekcije dao za uspavljivanje, da ga uspava ne da ga ubije onako kroz vreću, e sad ćeš bit dobar sad nećeš više nikoga napadat”, prisjeća se urnebesne angdote Krunoslav Cuculić.

Još bi puno priča lijepih i šaljivih ali i ružnih i tužnih mogao ispričati Kruno, ali ostaviti će ih za neku drugu priliku. Vrijeme je za zasluženu mirovinu, donosi Kanal RI.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views