NAJLJEPŠI DAR ZA BLAGDANE

Video | Suze same teku: Obitelj iz Lovrana dobila ključeve svog obnovljenog stana, ljetos potpuno izgorjelog u požaru!

Prilikom primopredaje ključeva nisu mogli sakriti emocije

Obitelj Mok – Kovačević iz Lovrana ovaj će Božić pamtiti zauvijek!

Danas su dobili ključeve svog obnovljenog stana koji je u srpnju u potpunosti izgorio u požaru.

Prilikom primopredaje ključeva nisu mogli sakriti emocije.

Više u VIDEOPRILOGU Kanala Ri:

Novinarka: MIRELA HUNČEK
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Poslije svega što nam se desilo stan je kao Hilton, prekrasno je ispao. Hvala svima odreda koji su bili tu, tko nam je ruku pružio, toplu riječ, financijski, ljudi su nam odjeću nosili… Hvala svima od srca, dobro se dobrim vraća, svi ste dobrodošli u moj dom”, prezadovoljan je Robert Mok.

“Odlično, kako je bilo, baš su to super napravili, hvala svima, baš je lijepo”, dodaje Ivana Mok.

Zgarište se još nije bilo ni ohladilo kada je lovranski načelnik pokrenuo humanitarnu akciju za obnovu zgrade. Prikupljeno je oko 80 tisuća kuna u novčanim donacijama, te oko 60 tisuća kuna u uslugama kroz odrađene radove.

“Mene su imenovali predstavnikom stanara tako da sam vodio ovu obnovu, no ne u svojstvu načelnika. Bilo je to pomalo ludo, bez osiguranih sredstava potpisati ugovor za obnovu, ali uspjeli smo, zahvaljujući razumnom izvođaču, potpori upravitelja zgrade, te Triglav osiuranja”, otkriva Bojan Simonič, načelnik Lovrana.

Današnji dan bio je iznimno emotivan za vlasnicu Ljubicu koja je u njemu provela 40 godina.

“Ne možete vjerovat, mislim iz onog pepela, sad si dobio stan, makar na Badnji dan sam u svojoj sobi, malo sam emotivna previše, ne mogu drukčije, dobro je, prošlo je sve, sad čekamo namještaj, 27., 28. bi trebao doći”, kaže Ljubica Kovačević.

Oduševljene nije mogao sakriti ni najmljađi član obitelji Mok, 6-ogodišnji Karlo koji je u detalje isplanirao izgled nove sobe.

“Ovako, tu će mi biti krevet, tu neke police za igračke, a krevet sa onim velikim pa će mi doći Fran iz Zagreba, pa će moći spavat”, oduševljen je Karlo Mok.

Požar je buknuo u kuhinji, a uzrokovao ga je kvar na električnim instalacijama. Na sreću, nitko od obitelji nije stradao.

“Srećom na susjedu Miroslavu Jurkoviću koji je utrčao u stan i izvukao ih van, risikirao je vlastiti život da bi spasio obitelj, čovjeku sam neizmjerno zahvalan”, kaže Robert Mok.

Zahvaljući dobrim ljudima, ova će obitelj Novu godinu započeti u novom domu, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari