ŠTO SU STARIJI SVE SU LJEPŠI!

Svaki ima posebnu priču: Jedan je stigao sa saveznicima u WWII, drugi je jurio u rodilište, treći je – filmska zvijezda!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Bolje rođendansko iznenađenje s više od 80 sudionika Oldtimer klub Rijeka nije mogao pripremiti

Glavni akteri naše sljedeće priče, donosi RTL Danas,  pravi su sretnici – njima godine idu u prilog! Što su stariji sve su ljepši, atraktivniji i skuplji.

Najbolje od najboljih, Oldtimer klub Rijeka za svoj je 25. rođendan dovezao u srce grada. Po prvi put predstavljeni su ljubimci na dva i na četiri kotača, što je oduševilo ogroman broj ljubitelja oldtimera! Atrakcija na Korzu zaustavlja dah! Tu su oldtimeri svih boja, godišta i modela. I svaki sa svojom pričom, donosi Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

“77 godina je navršio u lipnju mjesecu. Došao je iz Amerike, prilikom iskrcavanja saveznika u Normandiji i od tada je, nakon sudjelovanja u ratnim operacijama ostao u Europi”, kazao je vlasnik oldtimera Ivica Mataija.

“Meni je jako važan jer mi se sin rodio u bolnici, s njim sam išao po njega, zove se Matra simca, 74. godište”, kaže još jedan vlasnik Kemal Rizvić.

U Bubu staru 56 godina koja je ulaštena izvana, iznutra ima šarmantne detalje, koji današnjim proizvođačima automobila nisu ni u peti, vlasnik je u restauraciju uložio sedam puta više novca no što ju je platio prvoj vlasnici! “Ima li upita je li na prodaju? Daa, da redovno, tako da za sad ne, djeca nema šanse da dam, to je ustvari član familije”, rekao je vlasnik Teodor Zeoli.

FOTOGALERIJU svih vozila pogledajte OVDJE!

Bolje rođendansko iznenađenje s više od 80 sudionika Oldtimer klub Rijeka nije mogao pripremiti.

“Svakako bih naglasio da je zvijezda ovog današnjeg skupa De Lorean, automobil koji je stekao svoju popularnost u filmu Back to the future, Povratak u budućnost i motocikl Moto Guzzi sport 13 iz 1928. godine”, kaže Marino Radan, predsjednik Oldtimer kluba Rijeka.

Njihovi vlasnici su preponosni. “Ovo je obiteljska ljubav, ja sam odrastao uz ovaj auto i uz film”, podijelio je Alen Španjol iz Rijeke, dok Igor Barak za svog “ljubimca” kaže: “Pa ovoga ne bih prodao nikad, vrijednost na tržištu mu je oko 40 tisuća eura”.

Svaki budi neke uspomene. “Ima svega, ne mogu još odabrat koji mi je najbolji, majke mi! Jedinica golf, to je to”, kazao je Ante Tarle iz Drniša.

“Čista mehanika, tko bi to znao vozit više, bez serva!”, kaže Vito Višnjić iz Rijeke.

Nakon oduševljenja koje su izazvali na Korzu, oldtimeri su krenuli na rally, a gdje drugdje nego preko legendarne staze uz more do Opatije, donosi Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari