TURISTIČKA RENESANSA I U KASTVU

TURISTI VOLE KASTAV! Zadovoljni su i ugostitelji koji su oduševljeni kvalitetom gostiju

Screenshot video Kanal RI

Kastav je u glavnoj sezoni zabilježio 25% više turista i 30% više dolazaka nego lanii

Turistička renesansa koju je na Kvarner donijela glavna sezona osjetila se i u gradu Kastvu. Tijekom srpnja i kolovoza smještajni su kapaciteti, a koji uz dva hotela čini pretežno privatni smještaj, bili više nego dobro popunjeni, donosi Kanal RI.

“Turista je bilo puno, sezona je bila jako dobra i zapravo smo nadoknadili one neke manjkove koje smo imali početkom godine radi lockdowna. Imamo 25% više turista i čak 30% više dolazaka u glavnoj sezoni u odnosu na prošlu godinu”, istaknuo je Saša Brusić, voditelj turističkog ureda TZ Kastva.

Iako nije neposredno uz more, Kastav ima mnogo za ponuditi a njegova stara gradska jezgra idealna je za organizaciju ljetnih manifestacija.

“Ove godine je Kastafsko kulturno leto bilo posebno jako, imali smo Jerry Ricks blues festival, unatoč epidemiološkoj situaciji mi nismo htjeli odustati, napravili smo što se više može u ovim okolnostima i zapravo bilo je izvrsno, bilo je vrlo uspješno”, dodao je je Saša Brusić, voditelj turističkog ureda TZ Kastva.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MARIJANA ŠEPIĆ BJELOBABA
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažerka: ESTA DEŠPOJA

A profitirali nisu samo vlasnici smještajnih kapaciteta. Sezonom su vrlo zadovoljni i kastavski ugostitelji.

“Da jesmo, hvala dragom Bogu nakon onih problema zimi i korištenja dostave i letenja i brige šta će bit, sezona ide i bit će možda najbolja ikada. Mislim da imamo 30, 35% sigurno više dolazaka stranog gosta i mislim da još uvijek traje taj trend za ovu godinu.”, zadovoljan je Željko Markus, vlasnik restorana.

Ipak nije samo brojnost gostiju ono što ugostitelje veseli. Čini se da su ovi ovogodišnji i dubljeg džepa.

“Puno kvalitetniji, mislim da na to dosta utječe i ova pandemija u Europi… Mislim da je Hrvatska u dobroj poziciji i da se to osjeti dosta kod nas ove godine. I tko je bio spreman i razmišljao o nekoj pozitivi unapređenja ugostiteljstva da je jako dobro profitirao”, dodaje Markus.

Vrijeme je za sad stabilno. U turističkoj zajednici grada Kastva nadaju se da će takvo i ostati.

Najveći broj turista u Kastav dolazi iz najbližih emitivnih tržišta iz kojih se, ukoliko epidemiološka situacija ostane povoljna, očekuje i najveći broj gostiju u posezoni, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari