OPATIJSKI LUKSUZ

Video | TAJNE OPATIJE Noć 9000 kuna, viski za 50.000 eura i ludi zahtjevi bogatih turista

Foto: Riportal

Predsjednički apartman ima dvije sobe, plus dnevnu, kupaonicu, još jedan toalet i dvije terase

Najskuplja soba košta 9000 kuna na noć. Neki su bocu alkohola spremni platiti kao stan. 50.000 eura. Neki imaju specijalne zahtjeve, kao na primjer da im se organizira vjenčanje u stilu Romea i Julije, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Ekstravagantno? Luksuz? Rasipanje novaca? Ma kakvi. U Opatiji ne gledaju na posebne zahtjeve svojih gostiju kao na nešto neuobičajeno, upravo suprotno.

“Standardni apartman se može pretvoriti i u predsjednički apartman ukoliko gosti to zahtijevaju. A to je spajanje s ovom sobom koja se prodaje kao zasebna”, kazao je Ilija Turić, direktor hotela.

I onda se cijena penje na devet tisuća kuna.

“Imamo od jednog noćenja pa i do mjesec dana, gdje su gosti boravili u apartmanu. Ne bi smio puno otkrivati, ali bili su s područja emirata. U principu uvijek su gosti s naših emitivnih tržišta, to su Austrija, Njemačka, ali zna bit i Amerikanaca i gostiju iz Emirata”, objašnjava Turić.

Predsjednički apartman ima dvije sobe, plus dnevnu, kupaonicu, još jedan toalet i dvije terase.

“Pa bilo je raznih prohtjeva. Jedan od tih bi izdvojio da je gost htio zaprositi svoju damu, htio je to napraviti u stilu Romea i Julije. Boravili su upravo u ovom apartmanu i zadnji trenutak smo trebali organizirati glazbeni orkestar, koji je svirao upravo dole na terasi, a mlada dama je potom izašla na balkon i onda ju je gospodin zaprosio”, kazao je Turić.

Ovdje govorimo o ljudima koji u jednoj noći samo na viski potroše vrijednost nečijeg stana.

“Imali smo prilike nabaviti Glenfiddich star 50 godina, znači njegova cijena je 50 tisuća eura. Evo to je jedna od boca koja se proda ne jednom mjesečno, ali dvaput godišnje imamo upite za ovakvu jednu luksuznu”, ispričao je Klaudio Jurčić, voditelj hotelskog restorana.

“Pa ja bih prije svega izdvojila jednog gospodina koji već petu godinu zaredom dolazi kod nas u apartman. On boravi u najluksuznijem apartmanu i gospodin svako jutro u isto vrijeme, 31 dan, koliko on boravi kod nas, naručuje jedan te isti doručak”, ispričala je Ana Cvitkušić, direktorica prodaje u hotelu.

A za ručak može jastog od 1500 kuna po kilogramu. I u ovom hotelu ima posebnih želja koje se ispunjavaju u bilo koje doba.

“Recimo u 12 sati bilo je tih šampanjaca, bilo je namirnica koje smo nabavili. Neka specijalna vina, neki šampanjci koje smo nabavili dosta ekspresno”, kaže Jurčić.

I ono za njih najvažnije, četvrti peti valovi, delta, omikron, deltakron, ma ništa im to nije poremetilo booking. Stižu gosti, jastuci, jastog i viski spremno čekaju, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari