U KBC-U SPREMNI NA SVE

VIDEO: U KBC-u Rijeka hospitalizirano još troje pacijenata s koronavirusom. Svi imaju teže simptome

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U Primorsko-goranskoj županiji danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ trenutno je 44 zaraženih osoba, a 97 ih je ozdravilo.

U KBC-u Rijeka hospitalizirana su još tri tri pacijenta, čulo se danas na konferenciji za medije na kojoj se novinarima obratila predstojnica Klinike za infektivne bolesti KBC Rijeka Biserka Trošelj -Vukić.

“Od devet onih proteklih dana najtežih bolesnika, danas smo otpustili njih sedmero a zadržali dvoje. To su pacijent koji se zarazio u Makedoniji, Riječanin koji se zarazio u Srbiji, a novoprimljeni pacijent je došao danas iz istarskog Novigrada. Svi imaju upale pluća vezane s Covid 19 infekcijom”, kazala je Trošelj -Vukić uz napomenu kako je riječ je o osobama muškog spola starosti od 50 do 73 godine.

U KBC Rijeka primaju se isključivo bolesnici s teškom kliničkom slikom, ovisni o kisiku dok se asimptomatski te oni s blažim simptomima upućuju na kućnu njegu gdje se i dalje prati njihovo stanje.

Srećom, za sada u drugom valu nema nijednog bolesnika koji treba mehaničku ventilaciju odnosno respirator, rečeno je danas.. Klinika ima kapacitet od 28 kreveta što je s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju za sada i više nego dovoljno.

“Očito je da je stanovništvo prihvatilo sve epidemiološke mjere, vidimo da sad svi ljudi nose maske i mislim da smo se malo bili opustili ali sada smo ipak shvatili ozbiljnost situacije. To govore i naše brojke u PGŽ”, rekla je je predstojnica Biserka Trošelj -Vukić

Posljednji pacijent u prvom valu pandemije otpušten je 11. svibnja dok je prvi pacijent drugog vala zaprimljen 29. lipnja. Najviše je u jednom trenutku unutar KBC-a bilo hospitalizirano devetoro COVID-19 pacijenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari