SAVJETOVANJE

Video | U Opatiji obilježen Svjetski dan prava potrošača

Današnji Svjetski dan prava potrošača u Opatiji je obilježen prigodnim savjetovanjem u organizaciji Udruge Potrošački centar, u suradnji s Gradom Opatijom, u Vili Antonio.

Na savjetovanju su sudjelovali viši stručnjaci za zaštitu korisnika HAKOM-a Gordana Kulišić i Andro Marčev te predsjednik Udruge Potrošački centar Marko Paripović. Održana je kratka prezentacija o pravima korisnika prilikom sklapanja i raskida pretplatničkog ugovora za elektroničke komunikacijske usluge.

Pogledajte VIDEO Kanala Ri:

– Korisnici često prigovaraju da nisu dobili sve potrebne informacije prilikom sklapanja pretplatničkog ugovora, odnosno da nisu zaprimili dokumentaciju ukoliko se ugovor sklapa telefonskim putem. Operator ima obvezu dostaviti svu potrebnu dokumentaciju, odnosno pretplatnički ugovor i opće uvjete poslovanja na adresu korisnika. Jako je bitno da pretplatnik dobro pročita sve uvjete ugovora i provjeri jesu li navedeni svi popusti i dodatne naknade. Isto tako, suglasnost na telefonom ugovoreni pretplatnički ugovor korisnik može povući u roku od 14 dana i tako raskinuti ugovor. Plaćanjem prvog računa pretplatnik potvrđuje sklapanje ugovora. Stoga se uvijek treba podrobno informirati, naglasila je Gordana Kulišić.

VIDEO DANA:

U ime Grada Opatije skup je pozdravila zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

– Prema Zakonu o zaštiti potrošača obaveza je lokalne samouprave promicati potrošačka prava, gospodarske interese i zdravlje građana, odnosno upoznati građane s aktivnostima udruga koje se bave zaštitom i promicanjem prava potrošača. Svi smo mi potrošači i svi se ponekad nađemo u nezahvalnoj poziciji kada nam je potrebna pomoć stručnjaka. Stoga pozivam građane da se redovito informiraju i budu uporni u zaštiti svojih prava, kazala je zamjenica Đukić.

Svjetski dan prava potrošača obilježava se od 1983. godine, kao sjećanje na govor Johna F. Kennedyja održan u Kongresu SAD-a 15. ožujka 1962. godine kojim je inicirao zakonsko reguliranja prava potrošača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari