U PETAK U PALACHU: Na glazbenoj tribini o Beatlesima Ivo Josipović, Marina Biti i Olja Dešić

Na zanimljivu tribinu o pop-rock skupini koja je globalno revolucionizirala kulturu i društvo u 60-ima pozvani su mladi, ali i ukupna riječka kulturna javnost

Tko su bili Beatlesi i koji su momenti doprinijeli njihovoj svjetskoj popularnosti? Što nam glazba Beatlesa, a i popularna glazba uopće, može reći o društvu svojega vremena i kako je utjecala na društvena, pa i politička kretanja? Je li rock i danas obilježen utjecajem čuvene glazbene četvorke i koji je smisao Beatles revival projekta?

Ovo su samo neka od pitanja koja će biti razmatrana na iznimno zanimljivoj (glazbenoj) tribini „Beatlesi: Pogled unatrag, ogled unaprijed“ koja će se u organizaciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, doktorski studij „Izdavaštvo i mediji“ Filozofskog fakulteta u Rijeci i Udruge OZ – Održiva zajednica održati u prostorijama Omladinskog kulturnog centra Palach u Rijeci (Kružna ulica 8) u petak 18. ožujka s početkom u 19 sati.

Garancija zanimljivog predstavljanja teme i rasprave su imena sudionika – to su prof. dr. sc. Ivo Josipović, glazbeni umjetnik i sveučilišni profesor, prof. dr. sc. Marina Biti, spisateljica i sveučilišna profesorica i Olja Dešić, glazbeni umjetnik i producent. Moderatorica tribine bit će novinarka Svjetlana Hribar.

Tribina se nadovezuje na predavanje prof. dr. sc. Ive Josipovića koje će se pod naslovom »Glazba i politika« održati istoga dana (od 15 do 16.30 sati) na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari