NA PLATKU ĆE NIKNUTI KAMPOVI! Uz mudro planiranje i investiranje, Platak se može pretvoriti u nacionalno izletište

Potencijali Riječanima omiljenog regionalnog izletišta Platak su puno veći od dosad ostvarenih – prema mišljenju mnogih, Platak se pametnim ulaganjima i investicijama može pretvoriti u omiljeno nacionalno izletište

S tim ciljem u Rijeci su se na konzultativnom radnom sastanku susreli predstavnici Županije, Općine Čavle, Goranskog sportskog centra i Tihomir Nikolaš, predsjednik Kamping udruženja Hrvatske koje okuplja 90 posto kampova u Hrvatskoj. Teme sastanka bile su turistička valorizacija prostora, razmatranje potrebe i preduvjeta stvaranja novih turističkih sadržaja te proširenje turističke ponude stvaranjem kamping sadržaja na području Platka.

Sastanku su prisustvovali zamjenik župana Marko Boras Mandić, potpredsjednik Županijske skupštine Đanino Sučić, pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima PGŽ Ljudevit Krpan, pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Valerij Jurešić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Čavle Norbert Mavrinac te direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovičić.

Foto: PGŽ
Foto: PGŽ

Područje Platka izdvojeno je građevinsko područje sporta i rekreacije gdje je Primorsko-goranska županija uložila znatna financijska sredstva u revitalizaciju postojećih objekata. Sada se javila potreba za razmatranjem redefinicije prostornih planova s ciljem stvaranja logističke i prostorne predispozicije za stvaranjem kamping ponude, prenose mrežne stranice PGŽ.

‘Vraćanje skijališta kakvo je postojalo prije 20 godina početna je ideja projekta Platak no u međuvremenu priča je poprimila i šire okvire. Platak, kao područje sporta i rekreacije, orijentiran je prema stvaraju turističkog sadržaja atraktivnog tijekom cijele godine a učiniti Platak nacionalnim izletištem broj jedan u Hrvatskoj je ono što predstavlja naš cilj’, objasnio je zamjenik župana Boras Mandić te nastavio kako mogućnost stvaranja kamping sadržaja predstavlja veliki potencijal za privlačenje turista i potencijalnih investitora.

‘Zimske sadržaje želimo upotpuniti ljetnim, uz ponudu smještajnih kapaciteta koji će stvoriti preduvjet za duži boravak i zadržavanje izletnika i turista na području Platka. Uz blizinu Platka i dostupnost prirode to je ono što bi predstavljalo privlačni element potencijalnim investitorima za daljnja ulaganja’, objasnio je zamjenik župana te dodao kako naslonjenost Platka na Nacionalni park Risnjak – park koji posjeduje mogućnost stvaranja najvećeg nacionalnog izletničkog tržišta – može predstavljati preduvjet za otvaranje velikog tržišta i za područje Platka.

‘Cilj Primorsko-goranske županije je da poduzetnici na Platku nađu svoj interes. Za izgradnju kampova potrebna je odgovarajuća komunalna infrastruktura i to su teme koje Primorsko-goranska županija razmatra, sve u cilju stvaranja Platka atraktivnim sportskim i rekreativnim izletištem kako za izletnike tako i za poduzetnike’, zaključio je zamjenik župana Boras Mandić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari