IZBJEĆI GRUPIRANJA

VideoVIDEO: U Rijeci počela sezona kupanja!? Ali – za Uskrs najavljene pojačane kontrole okupljanja!

Foto: Riportal.hr

Već više dana tijekom ovog prekrasnog, sunčanog početka travnja zabilježena je – unatoč mjerama i preporukama stožera civilne zaštite – povećana posjećenost riječkih plaža i šetnica

Tako smo i na plažama na Pećinama i Kantridi vidjeli i prve kupače, no prema dojavama naših suradnika i čitatelja koji živi u istočnom, priobalnom dijelu Rijeke, policija povremeno obilazi plaže Sablićevo i neke druge, i upozorava građane da je na snazi mjera zabrane okupljanja ljudi na javnim površinama.

Najavljeno je čak i korištenje dronova u nadzoru možebitnih takvih okupljanja, što je policija već demonstrirala i akcijom na istoku zemlje, u Slavoniji, kada je – zahvaljujući opažanju iz zraka – prekinuto okupljanje više mlađih osoba na malonogometnom igralištu.

Uskrsni blagdani i lijepo vrijeme bit će poseban izazov u borbi protiv epidemije koronavirusa. Podsjetimo, iz Nacionalnog stožera civilne zaštite upozorili su da opuštanja nema – bez obzira na linearni rast oboljelih – jer Hrvatska sada ulazi u nakritičniju fazu epidemije koronavirusa.

“Više puta smo rekli da nam nije cilj ići s represivnim mjerama. Stalno ponavljamo koje su mjere zaštite. Socijalna distanca, poštovanja negrupiranja, nije vrijeme za putovanja, nije vrijeme za ljubljenje i čestitanje Uskrsa. No, ako se ne budu poštovale upute, postoje i represivne mjere, koje će se morati koristiti”, rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Kako se doznaje, sljedećih će dana započeti pojačana kontrola svih površina na kojima je evidentirano okupljanje većeg broja građana.

“Represivne mjere krajnja su opcija i ne želimo da do njih dođe. Ali zbilja je nevjerojatno kad vidite da netko traži e-propusnicu za napuštanje mjesta prebivališta a pozitivan je na koronavirus ili je u samoizolaciji. Takvih primjera, nažalost, ima dosta i apeliramo na te ljude da vode brigu o vlastitom zdravlju i zdravlju drugih građana jer su potencijalni širitelji zaraze”, naglasio je u petak šef Stožera, ministar Davor Božinović.

D.P./Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views