REZERVE SU NISKE

Video | U riječkom KBC-u alarmantna situacija sa zalihama krvi! Ovaj tata i kći danas su bili u zajedničkoj misiji

Screenshot RTL

Nedostaju sve, ali posebno grupe NULA pozitivna, A pozitivna i A negativna

U riječkom KBC-u alarmantna je situacija sa zalihama krvi! Rezerve su niske pa je upućen hitan apel za doniranjem!

Srce je sezone, povećan je broj prometnih nesreća, a darivatelja nema dovoljno. Uz to, Riječki zavod za transfuziju dozama krvi opskrbljuje sve zdravstvene ustanove u svojoj i još dvjema županijama, javlja Maja Brkljača za RTL.

Tata i kći u zajedničkoj misiji. Njoj je prvi, a njemu 51-put da daruje krv! “Imam 18 godina, ja sam nagovorila tatu vidjela sam na fejsu da traže darivatelje pa sam mu rekla da idemo jer možemo tako spasit nečiji život”, rekla je Ivana Pavlović iz Rijeke.

Više u VIDEOPRILOGU:

Situacija je alarmantna pa je javni apel poslan kako bi se izbjegao najgori scenarij po kojemu netko u potrebi ne može dobiti krv.

U srcu turističke sezone raste potreba za dozama krvi

“Ja zaista ne bih govorila o tome što se najgore može desiti jer velim, činimo sve da se to, to najgore se ne smije desiti, al ja vjerujem u naše ljude, ja vjerujem u naše građane. Ovo je lijek kojeg dobivamo jedino od zdravog čovjeka, on se ne kupuje u apotekama”, poručila je Snježana Bunet, transfuziologinja Kliničkog bolničkog centra Rijeka

“Nažalost ima puno motorista koji su često potrošači, ima prometnih nezgoda puno i oni su potrošači, tako da zapravo mislim da je dobro pomoći ljudima u nezgodi na bilo koji način”, kazao je Luka Širola iz Rijeke.

U srcu turističke sezone raste potreba za dozama krvi, a darivatelja u ovom trenutku nema dovoljno. Razlozi: godišnji odmori kao i činjenica da su rijetke tvrtke koje svojim zaposlenicima darivateljima daju slobodan dan, što je nekada bilo zlatno pravilo. Ipak, dobrih ljudi ima.

Traje 15-ak minuta, a pomoći se može u zgradi Poliklinike u riječkom KBC-u, sutra od 8 do 19 sati i u petak do 15 sati, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari