PREVIŠE SLOBODNO - ILI NE?

Galerija | Jesu li ovo ipak “malo previše”?! Širom Kvarnera polugoli turisti u pekarama, na ulicama, u trgovinama…

Foto: Čitatelj

Naš čitatelj poslao nam je nekoliko fotografija s crikveničko-vinodolske rivijere koje pokazuju turiste u izrazito “slobodnim izdanjima”

Na fotografijama su oskudno odjevene turistkinje koje u kupaćim kostimima – koji više otkrivaju no skrivaju – ulaze u pekare, trgovine, na gradske ulice… također i daleko od plaža!

Naš čitatelj se pita je li ovo ipak malo previše, pogotovo što su mjesta na crikveničko-vinodolskoj rivijeri puna malene djece kojoj roditelji moraju objašnjavati “zašto je ova teta gola”.

Ako govorimo o pravilnicima koji reguliraju adekvatno oblačenje mještana i turista na mjestima izvan plaža, ulazimo na vrlo “skliski” teren jer je zakonska regulativa različita od mjesta do mjesta na hrvatskoj obali Jadrana.

VIDEO DANA (11. 8. 2021.)

Podsjetimo, u našem turističkom biseru – Dubrovniku odlukom o komunalnom redu je omogućeno kažnjavanje svih koji povijesnom jezgrom hodaju “u kupaćem kostimu, bez odjeće ili dijela odjeće”. I nije Dubrovnik jedini, mnoga mjesta imaju slične odluke o komunalnom redu.

Međutim, u praksi, ljudi koji su izrađivali pravilnike o poželjnom odijevanju izvan plaža kao da su većinom ipak računali na zdrav razum turista. U nekim slučajevima, međutim, može se slobodno reći da su krivo računali, i da “zdravog razuma” kod nekih jednostavno – nema?!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari