U RIJEČKOM KBC-u: Na svijet stigle dvije bebe ali ne onako kako je planirano!

Ilustracija Pixsell

Nesvakidašnja situacija dogodila se u riječkom KBC-u

Za dvije obitelji noć za pamćenje! Na svijet su stigle dvije bebe, ali ne onako kako su planirale njihove mame…

U riječkom KBC-u definitivno zanimljiva noć. Dvije bebe, gotovo u isto vrijeme nisu mogle čekati – jedna je majka rodila na pučini, druga kod kuće

“U prvom slučaju rodilje koja je sa prebivalištem sa Cresa radilo se o drugom porođaju koji je očito malo iznenadio i došao prije termina, ali ne mnogo prije, u 39.- om tjednu trudnoće iznenadio je očito i trudnicu i cijelu obitelj“, prokomentirala je Tea Štimac, pročelnica Zavoda za perinatologiju KBC Rijeka.

Tim više jer je 28-ogodišnjakinja to jutro bila na redovitom liječničkom pregledu u Rijeci, a kako je sve bilo u redu, vraćena je kući na čekanje termina. Ipak, u dva u noći dječak je postao nestrpljiv pa dežurni tim hitne pomoći dobiva poziv za akciju.

“Pozvani smo da vidimo dal je moguće da helikopter dođe koji, no u tom trenutku nije mogao doći i onda smo se odlučili na transport za Rijeku. Došli smo na trajekt, njoj su se trudovi bili sve češći i onda smo ustanovili da će uskoro krenut porod“, rekla je Mirna Knežević, liječnica u pripravnosti Doma zdravlja Cres.

Izvanredna trajektna linija ih je vozila, a dok je budući tata bio s vozačem kola hitne pomoći, rodilja je prilično brzo na svijet donijela zdravog dječaka.

“Mama je bila jako, jako hrabra, slušala je sve upute koje smo joj davali i eto, na kraju je sve dosta brzo prošlo“, dodala je Knežević.

Iako je sve odradila rutinski i profesionalno, mlada liječnica koja ju je porodila radi tek tri godine, ovo joj je prvi porod pa je još pod snažnim dojmom. I u KBC-u pamte i prepričavaju ovakve slučajeve.

“Gledajte nisu česti, ali događaju se, po prilici desetak puta godišnje“, kaže pročelnica Štimac.

Među njima je i majka iz Gorskog kotara koja je rodila u svome domu. Obje rodilje sa svojim prinovama odmaraju u riječkom KBC-u, a bude li sve u redu, već sutra bit će otpuštene kući.

Maja Brkljača