BISER KVARNERA

Video | U samom srcu otoka Krka je mjesto sa 230 stanovnika i čak 43 kuće za odmor!

Foto: visitdobrinj.hr

U samom srcu otoka Krka, na 266 metara nadmorske visine smjestio se Kras

Mjesto u Općini Dobrinj sa 230 stanovnika i čak 43 kuće za odmor. Jednu od njih ima i gospođa Marija koja se turizmom bavi već devetu godinu – i odlično joj ide!

“To je bila moja ideja vrlo je dugo trajalo dok je moja familija ali hvala bogu krenuli smo i uspjelo je”, govori Marija Šamaniž iz Krasa za Kanal RI.

“Nijemci su ovdje najbrojniji gosti koji prosječno borave 7 ili 15 dana. Najčešće su to obitelji s djecom jer im je tu mir i sve imaju ovdje – bazen i roštilj i sve.”, dodaje gospođa Marija.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Upravo smo kod bazena sreli obitelj Nizozemaca kojima ovo nije prvi posjet Hrvatskoj, ali su prvi put na otoku Krku.

“Smještaj je odličan, mirno je i lijepo i ovdje imamo sve što nam treba. Ovdje je moja i obitelj moje sestre. Unajmili smo cijelu kuću , imamo bazen . U centru smo otoka, sretni smo ovdje”, rekla je gošća iz Nizozemske.

“Prije nekoliko godina bili smo u Baškoj – sviđa mi se Hrvatska a posebno otok Krk”, dodaje.

Onim najmlađima kupanje u bazenu pruža najviše radosti.

“Sviđaju mi se sobe , i jako voim roštiljati. Ipak, najviše volim stolni nogomet”, dodaje ovaj prezadovoljni gost.

Općina Dobrinj ove godine ostvaruje odlične turističke rezultate. U prvih 7 mjeseci ostvarila je 30% više turističkog prometa u odnosu na prošlu 2020.godinu, i 80% od rekordne 2019. godine.

“Iskreno, nitko nije očekivao takve rezultate i sad trenutno imamo 10500 gostiju na otoku – polovica je u komercijalnom a polovica u nekomercijalnom smještaju”, ističe Boris Latinović, direktor TZ Dobrinj.

Područje Općine Dobrinj ima 20 mjesta, od kojih su 4 na moru – Šilo, Klimno, Soline i Čižići koje je poznato po svojem ljekovitom blatu. Iako se najveći broj turističkog prometa, čak 60% ostvaruje u Šilu, Kras također ostvaruje odlične rezultate.

“Kras je specifičan jer se nalazi u centru otoka. Vi kad krenete od Krasa imate nekih 10-tak km do Krka do Malinske ili do Šila”, dodaje Boris Latinović, direktor TZ Dobrinj.

Najave za posezonu u Općini Dobrinj su i više nego dobre.

“Neka bude Primorsko goranska u zelenoj boji i neka dalje bude epidemiolološka situacija dobra i nadamo se da će nam gosti i dalje pristizati”, zadovoljna je Boris Latinović.

Osim mora i sunca, područje Dobrinja poznato je i po velikom broju biciklističkih staza, pa je proljeće i jesen gostima itekako zanimljiva, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari