U SRIJEDU U RIJECI: Rajko Grlić, Ante Tomić i Ksenija Marinković predstavljaju „Ustav Republike Hrvatske“

Novi igrani film Rajka Grlića svoju će riječku premijeru imati u srijedu 5. listopada u Art kinu Croatia

Humorna drama koja kroz neobičnu životnu situaciju propitkuje mnoga važna pitanja tolerancije, suživota, ludskih prava… koja muče prošlu, sadašnju i buduću Hrvatsku donosi mnogo humornih situacija, ali i onih koje izazivaju ganuljive osjećaje. Svečanoj će premijeri u srijedu, 5. listopada u 20 sati, prisustvovati redatelj Rajko Grlić, koscenarist Ante Tomić i glumica Ksenija Marinković.

„Ljubavna priča o mržnji“, kako ju karekteriziraju autori, proslavljeni redatelj Grlić i pisac i novinar Ante Tomić o čemu smo pisali OVDJE, govori o profesoru Vjeku koji živi u centru Zagreba s Hrvojem, nepokretnim ocem, nekadašnjim ustaškim časnikom. Vjekin užitak su noćne šetnje kada, odjeven kao žena, luta gradom.

U jednoj od tih šetnji pretuče ga grupa mladića. U bolnici ga prepozna Maja, medicinska sestra koja živi u podrumu njegove zgrade. Od toga trenutka Maja se počne brinuti za njega i njegovog oca. Zauzvrat Vjeko Majinom mužu, policajcu, pomogne pripremiti ispit iz Ustava Republike Hrvatske. Ante, dobrovoljac Domovinskog rata, živi u strahu da će pasti na tom ispitu jednostavno zato jer je Srbin.

Tako počinje ova priča o četvero vrlo različitih ljudi koje je sudbina iznenada učinila međusobno ovisnima.

Film je već osvojio nagrade i priznanja:

Međunarodni filmski festival u Montrealu 2016. – Grand Prix Amerike
Festival slovenskog filma 2016. – najbolja slovenska koprodukcija; najbolja kostimografija (Leo Kulaš)
Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFe 2016. – Zlatni lješnjak za najbolju glumicu (Ksenija Marinković), Zlatni lješnjak za najboljeg glumca (Nebojša Glogovac)

Scenarij potpisuju Ante Tomić i Rajko Grlić, a u glavnim ulogama nastupaju Nebojša Glogovac, Dejan Aćimović i Ksenija Marinković. Snimljen je u produkciji Interfima (Ivan Maloča), a distribuira ga Blitz film i video distribucija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari