U ZALEĐU LOVRANA

Video | U zaleđu Lovrana divlja svinja napala i izranjavala šetača (44): ‘Borio sam se za život. A tamo šeću i djeca…’

RTL

‘Da sam je ubio ja bih dobio kaznu sam čuo, razumijete, a ja sam se borio za život i smrt’, tvrdi napadnuti Borut

Šokantna priča o napadu divlje svinje dolazi iz zaleđa Lovrana. Dok je bio u šetnji sa psom, agresivna grdosija napala je 44-etverogodišnjaka.

Izranjavala ga je po cijelom tijelu, a sve samo dvjestotinjak metara od prvih kuća, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Čuo sam jedno disanje, onako, agresivno”, tako svoju traumatičnu priču započinje Borut.

Pokazao je ozljede RTL -ovoj reporterki i kaže da je šetao psa, na 30 metara udaljenosti vidi tri mlada vepra i okreće se da će otići kući. Tad iz grmlja izlijeće divlja svinja.

“Najedanput sam samo dobio udarac i odbacila me oko metar, metar i pol. Bez ikakvih problema gurala do jednoga drva, tu sam stao i uspio sam je, kako je ona pala s nogama uspio sam je prevrnut. I počeo sam je lupat sa šakom. I uzeo sam onda kamen”, ispričao je Borut Hofbauer.

Udarao ju je do iznemoglosti jer kaže, osjeća da gubi bitku s agresivkom s kljovama.

“To je sve šikljalo, iz nogu, iz glave i to, totalno sam počeo gubiti”, kaže Borut, ali, dodaje, hropće i ona. Tada divlja svinja koji metar uzmiče, obilazi ga i čini mu se priprema za treći napad.

“I onda sam rekao u sebi ono Bože, to je to, jer ne bih imao snage zadržat malo dijete ili tako nešto i onda je ona pobjegla”, priznaje.

To ga je spasilo. Izudaran je, ali sa zadnjim atomima snage vuče se do najbliže kuće u kojoj mu živi prijatelj.

“Jakna koju imam samo za šetnju je bila natopljena cijela, lice cijelo krvavo i nabubreno i noga cijela”, kazao je Borut.

Prijatelj ga dovodi doma, a mama na vratima doživljava šok. Sin joj je pun rana i zabijenih čekinja koje su kaže tvrde kao najveće igle za šivanje. “Još uvijek sam pod tim dojmom i ne znam dokle će to tako trajati. //Ali on će sigurno cijeli život imat to u svojoj memoriji”, kaže Vera Hofbauer.

Zato apeliraju da nadležni nešto učine. “Da sam je ubio ja bih dobio kaznu sam čuo, razumijete, a ja sam se borio za život i smrt”, tvrdi Borut i dodaje kako često u mjestu viđa divlje svinje i da ovaj napa žena ili dijete sigurno ne bi preživjeli, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari