POVRATAK U ŠKOLU

Video | Učenici u OŠ Pehlin sretni zbog povratka u klupe; Ravnatelj: ‘Odmor je trebalo produžiti za još tjedan dana’

Epidemiološka situacija ipak nije produžila zimski odmor, nakon zimskih praznika učenici se vratili u klupe

I za 355 učenika i 52 djelatnika Osnovne škole Pehlin danas je započela nastava u školi. Novo su polugodište učitelji i učenici ove riječke škole započeli s dobrom epidemiološkom situacijom.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Danas je slika sljedeća – jedan učenik ima koronu, jedan je u izolaciji, jedna učiteljica ima koronu”, otkriva Željko Šimunić, ravnatelj OŠ Pehlin za Kanal Ri.

Ipak, ravnatelj je mišljenja da su se školski praznici mogli produžiti još tjedan dana.

“Mislim da bi to bio u ovom trenutku jedan dobar dobar potez gdje bi se ovaj val koliko toliko spustio”, dodaje ravnatelj Šimunić.

Školski praznici svoj su djeci veselje i vrijeme za igru i zabavu.

“Ja sam išla kod nonića i none, svaki dan na ručak bili smo na snijegu, igrali smo se, zaledile su nam se noge i još smo se zabavljali da budemo sretni da smo svi zajedno”, prepričava Karla.

Ipak, nakon zabave i odmora povratak na nastavu u školi jednako veseli i djecu i učitelje.

“Lijepo je djecu vidjeti uživo i lijepo je s djecom raditi uživo jer i kao učitelji im možemo više ponuditi… i ta neka vrsta socijalizacije s djecom i učenje djeci isto puno više pomaže nego to online”, mišljenja je Anja Skorup, učiteljica u produženom boravku.

“Vesela sam i sretna što sam se vratila u školu i što učim i što se igram sa svojim prijateljima”, kazala je Lea.

Osnovna škola Pehlin je već dugi niz godina e- škola i prelazak na online nastavu nastavnicima ne predstavlja nikakav problem.

“Međutim, naravno da to nije ono što djetetu treba. Druženje djetetu treba, zajedništvo djetetu treba, živa riječ i djetetu treba pogled učitelja dok razgovara sa njim”, mišljenja je ravnatelj OŠ Pehlin Željko Šimunić.

U ovom trenutku prelazak na model C nastave nije opcija. Ipak, kako bi se zadržala dobra epidemiološka situacija, ravnatelj je uputio apel svim roditeljima.

“Ja molim roditelje – ne šaljite djecu prehlađenu, niti sa malo povišenom temperaturom u školu, jer to otežava kompletan rad škole. To se širi dalje kao požar, bolesna djeca neka ostanu kod kuće”, apelira ravnatelj Šimunić.

Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 21. i završava 25. veljače. Nastavna godina traje do 21. lipnja, s iznimkom maturanata kojima završava 25. svibnja, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari