(VIDEO UZ MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA: I u Rijeci iskazana zahvalnost i poštovanje struke

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je prigodna svečanost povodom Međunarodnog dana sestrinstva. Tom prigodom istaknuta je važnost rada i zadaća medicinskih sestara u njezi bolesnih i zaštiti zdravih ljudi.

Medicinske sestre su najbrojnije među stručnim osobljem u pružanju zdravstvene njege. U Hrvatskoj ih je oko 32 tisuće, što je znatno ispod standarda Europske unije.

Čestitajući Dan sestrinstva pročelnica UO za zdravstvo Primorsko-goranske županije Đulija Malatestinić rekla je kako je ovo prigoda da se iskaže zahvalnost i poštovanje struke, ali i da budu istaknuti veliki potencijali i moć sestrinstva, prenose mrežne stranice PGŽ.

“Najbrojniji ste zdravstveni djelatnici i jedan od ključnih nositelja djelatnosti u sustavu zdravstva Republike Hrvatske. Temeljni ste nositelj i imate utjecaj na kvalitetu zdravstvene zaštite u svim fazama procesa zdravstvene njege. Do nedavno ste bili jedna od medicinskih struka koje niste imali mogućnost vertikalnog napredovanja i usavršavanja što se promijenilo. Najavljenim reformama zdravstvenog sustava, primarne zdravstvene zaštite i unutar hitne medicine očekivanja su sve veća. Sigurna sam da ćete ih ispuniti u opsegu kao i do sada”, rekla je pročelnica Maletestinić.

Povodom Dana sestrinstva na riječkom lokalitetu KBC-a Rijeka građani su mjerili krvni tlak i razinu šećera u krvi. U izlozima zgrade Grada Rijeke prigodno su izložene zanimljive umjetničke fotografije s motivom medicinskih sestara i tehničara u svakodnevnom radu. 12. svibnja obilježava se kao Međunarodni dan sestrinstva u znak sjećanja na Florence Nightingale, začetnicu modernog sestrinstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari