„UŽURBANA KRIMEJA“: Pogledajte atraktivni „timelapse“ video koji bilježi nekoliko sati u životu užurbane četvrti!

Foto: Ilustracija (screenshot video)

Kraj radnog tjedna na Krimeji zabilježio je naš čitatelj ovim zanimljivim videom koji donosi, kako kaže, „pomalo drugačiji pogled na Krimeju“

Nekoliko sati u životu jedne od najstarijih i najljepših riječkih gradskih četvrti, Krimeje, zabilježio je u svom atraktivnom „timelapse“ videu naš čitatelj Marko Petretić.

U svijetu sve popularniji „timelapse“ je tehnika fotografiranja kojom se velik broj fotografija snimljenih u pravilnim vremenskim intervalima nakraju spajaju na način da se dobije video koji prikazuje kako protok vremena djeluje na fotografski motiv(e).

Kako nam je kazao autor snimke Marko Petretić, za ovaj video je s terase nebodera u Ulici Drage Ščitara trebalo „ispucati“ malo manje od 400 fotografija. Razmak između svakog okidanja bio je 3 sekunde, dok je brzina zatvarača bila 1/8.

„Tim postavkama sam postigao vidljivi osjećaj „strujanja“ video zapisa“, dodao je.

U ovom slučaju motiv fotografa Marka Petretića je središnje krimejsko raskrižje kod Orijentovog stadiona, odnosno stjecište Kumičićeve, Radničke i Mihanovićeve ulice, a kakav efekt proizvodi ovakav način snimanja najbolje je da procijenite sami.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari