VEČERAS NA VEŽICI: Na „Zvečki“ riječke snage En Face i My Buddy Moose!

Uživajte u Vežičkoj ljetnoj noći uz riječke bendove, u noći pobjede riječkih nogometaša i riječke glazbe. Početak programa je u 21 sat, ulaz slobodan

Na pozornici Riječke zvečke 2 u četvrtak 4. kolovoza kreće veliki RIF Party! Riječka Zvečka i RIF, mjesečni prilog za urbanu kulturu Novog Lista, predstavljaju legendarni riječki bend En Face te riječki band poznat po neiscrpnoj energiji i beskompromisnoj svirci – My Buddy Moose.

En Face

Bujica pjesama koje ste posljednjih dvadesetak godina rado slušali pred vama je: S dlana Boga pala si, U krilu mjeseca, Debeli, Marianne, Kad prestane kiša, Sve se mijenja, Stariji smo jedan dan, Dan kao san, Ti si ta, Ona spava i mnoge druge. Sve na jednom mjestu, stari dobri En Face opet s vama, nakon prošlogodišnjeg unplugged uvoda u Riječku zvečku, evo ih i na ovogodišnjem izdanju u punoj postavi.

Četvorka je Alen Tibljaš, Miroslav Vidović, Sandro Bastiančić i mlađahna Lidija Strika, najnovije osvježenje riječkog benda.
My Buddy Moose

Četvoročlani bend iz Rijeke je okupljen 2004. godine. Muzika koju stvaraju oslanja se na široku lepezu stilova popularne glazbe, od rock’n’rolla i punka do soula i countryja, a inspiraciju crpe iz folk emotivnosti Parsonsa, Stevea Earlea ili Townes Van Zandta, koliko i iz garažne energije The Sonicsa ili The Stooge-a.

Sredinom 2005. demo snimci došli su i do gitarista bendova The Bambi Molesters i The Strange Dalibora Pavičića (sada u ulozi producenta) s kojim krajem iste godine treći put ulaze u studio, ovog puta snimajući cjeloviti album ispunjen isključivo autorskim pjesmama.

Tijekom 2010. godine na tržištu se pojavljuje album Wonderful Feeling Of Emptiness koji izaziva jednoglasno oduševljenje muzičkih kritičara. Howe Gelb nije jedina faca koja je odigrala ulogu gosta na ovom albumu. Svoj veliki doprinos albumu dao je i Chris Eckman, frontmen kultne grupe The Walkabouts, koji je na 5 pjesama odsvirao orgulje.

Na proljeće 2012. godine bend kreće s radom na trećom albumu nazvanom Shine! Shine! Shine! koji je snimljen pod producentskom palicom Chrisa Eckmana i objavljen početkom 2013. godine.

S objavom ovog albuma My Buddy Moose ponovo su osvojili i publiku i kritiku te nastavili sa serijom nastupa po Hrvatskoj i regiji (nastupali su na značajnim regionalnim festivalima kao što su Terraneo i Hartera), a muzika ih je odvela i na englesku turneju.

Krajem 2014. godine My Buddy Moose objavili su novi singl My People kojeg je propratio i video spot, a početkom 2015. objavljuju novi singl The Second Best čime su najavili rad na novom, četvrtom albumu koji se u ovom trenutku dovršava i očekuje se njegovo skoro objavljivanje.

Uživajte u Vežičkoj ljetnoj noći uz riječke bendove, u noći pobjede riječkih nogometaša i riječke glazbe. Početak programa je u 21 sat, ulaz slobodan!

Za kolovoz Zvečka još najavljuje:

Sub… 06.8. Humanitarna modna revija – Poznati Riječani
čet….11.8 Songkillers support dj Branko
sub…13.8. Omađijaj me – Andrej Škedel – interaktivni iluzionistički show
čet….18.8 Nola i Sara Renar
sub…20.8. Ri Teatar “50 nijansi zelene”
čet….25.8 Blagdan Band support iz@medosevic&borgie
sub…27.8. Kvizalište – komični glazbeni kviz i East River Band
srijeda…..31.8 Zatvaranje Zvečke – Hartera Warm Up Party feat Stampedo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari